balk
Ga Terug
vieren met vrienden

Elk jaar is zowel persoonlijk als professioneel uitdagend: we moeten hindernissen overwinnen, tegenslagen verwerken, stappen vooruit nemen en uiteindelijk meer levenservaring opdoen.

Maar tenzij we bewust leven en reflecteren op wat we het afgelopen jaar hebben geleerd, is het gemakkelijk het nieuwe jaar net zo te laten lopen als het oude, zonder dat er iets aan het status quo verandert.

Nieuwjaar is een geweldige kans om met een schone lei te beginnen, nieuwe doelen te stellen en te proberen van het aankomende jaar een topjaar te maken!

 

Neem een besluit

In hoofdstuk 6 van de klassieker van Lewis Carroll, “Alice in Wonderland”,ontmoet een verdwaalde Alice de Cheshire Cat en vraagt zij hem naar de weg. “Dat hangt er helemaal vanaf waar je heen wilt,” antwoordt de kat. “Dat maakt me niet uit,” zegt Alice dan. "Dan maakt het ook niet uit welke weg je neemt,” volgens de kat. “Zo lang ik maar ergens uitkom,” zegt Alice. De Cheshire Cat zegt dan wijselijk, “O, als je maar lang genoeg loopt, komt je altijd wel ergens uit.”

Wat nou als je je besluiten zelf in de hand neemt in plaats van ze over te laten aan willekeur? Het nieuwe jaar is de perfecte gelegenheid om te reflecteren op waar je bent en waar je wilt zijn.

Een van de meest voorkomende redenen dat mensen hun doelen niet halen, is dat ze geen plan hebben. Zoals Franse schrijver en dichter Antoine de Saint-Exupéry al zei: “Een doel zonder plan is slechts een wens.”

 

Besluiten wat je wilt doen

Wanneer je aan het komende jaar denkt, wat zou dat dan tot een topjaar maken? Wat wil je bereiken?

Misschien wil je dit jaar eindelijk de logeerkamer opknappen, meer reizen, gaan fotograferen of je professionele vaardigheden ontwikkelen om jezelf uit te dagen en aantrekkelijker te zijn voor werkgevers.

Vraag jezelf af welke stappen je moet nemen om dit jaar te komen waar je wilt zijn.

 

Wat we over onszelf zeggen 

Een andere veelvoorkomende reden dat we onze doelen niet halen is onze eigen instelling, wat we tegen onszelf zeggen. Onze instelling voorkomt vaak dat we nieuwe dingen proberen, dat we onszelf uitdagen of dat we dingen ontdekken waar we van genieten of waar we zelfs erg goed in zijn.

Velen van ons stellen doelen op basis van wat we dénken dat we kunnen. Denk even na over hoe de meningen van andere mensen over jou en je kunnen de doelen die je jezelf hebt gesteld kunnen hebben beïnvloed.

Daag je denken uit. Daag je overtuigingen uit. En steun jezelf.

 

Jezelf op weg helpen

Ons doel bij Ferratum Money is mensen aanmoedigen te gaan voor de dingen die ze belangrijk vinden - om te durven het leven dat ze willen te leven. 

Het leven biedt talloze kansen als je dapper genoeg bent om ze te grijpen. Soms stuit je op hindernissen. Maar hindernissen zijn slechts tijdelijke obstakels. Soms is dat obstakel het gebrek aan geld. Ferratum Money levert kortetermijnleningen om mensen te helpen hun bestemming te bereiken, als ware het een sleutel die een deur voor hen opent.

Onze ‘same day’ microleningen zijn de snelste, meest toegankelijke manier dingen gedaan te krijgen. Een aanvraag indienen kost maar een paar minuten. Aanvragen vormen geen verplichting en je ontvangt binnen een paar minuten ons besluit.

 

 Gelukkig Nieuwjaar!