balk
Ga Terug
Op jacht naar voorjaarskoopjes

Shoppen tijdens ‘actieoerioden’ is ontzettend leuk. Mensen hebben meestal een bepaald budget in gedachten wanneer ze op koopjesjacht gaan. Het is een geweldig gevoel wanneer je meer kunt kopen dan je verwachtte. Maar kortingen hoeven niet iets willekeurigs te zijn waarvan je maar hoopt dat ze jou overkomen.

Kledingwinkels proberen altijd volle schappen te hebben zodat mensen meer keuze hebben. Dit betekent dat ze producten regelmatig moeten vervangen omdat nieuwe producten arriveren. De producten die minder dan verwacht verkopen, worden dan afgeprijsd om ruimte te maken voor de nieuwe kleding.  Dat is voor de klant het perfecte moment om toe te slaan.

 

Maar wacht… wanneer is dat perfecte moment precies?​​

De meeste kledingwinkels houden hun producten zes tot acht weken op de schappen. Aangezien de producten zo snel worden gewisseld, is het van belang om niet te lang met de oude producten te blijven zitten. En als een bepaald product langer van zes tot acht weken beschikbaar is, zullen er niet heel veel exemplaren meer van te koop zijn. Ook als niet alle maten meer beschikbaar zijn, is het tijd voor nieuwe waar.

 

Welke dag?​

Het is algemeen bekend dat het weekend het drukst zijn voor veel kledingwinkels. De voorbereidingen beginnen dan vaak op donderdag en dit is ook de dag dat oude producten worden afgeprijsd. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet ook op vrijdag en zaterdag geweldige koopjes kunt scoren. Maar de kans is dan wel groter dat de beste koopjes al weg zijn natuurlijk. Als genoeg ‘slimme shoppers’ je voor zijn geweest, sta je misschien wel met lege handen.

 

Wat als ze mijn maat niet hebben?​ 

Het gebeurde mij een keer dat ik het perfecte shirtje vond, in de aanbieding, maar dat het net een maat te groot voor me was. Ik had kunnen opgeven, maar ik besloot het personeel te vragen of het nog ergens anders verkrijgbaar was. Ze hadden nog een winkel in de buurt en daar hadden ze gelukkig mijn maat nog wel! Zo blij!

Geef dus niet te snel op als je niet direct kunt vinden wat je zoekt. Vraag het gewoon!

 

Wat als ik liever online kleding koop?​

Als je kleren online koopt, weet je niet altijd zeker dat ze goed zullen vallen. Lees vooral de kleine lettertjes voordat je betaalt. Zorg dat je weet wat het retourbeleid is voor de winkel en voor het specifieke product.

 

Wat kan ik dit voorjaar kopen?​

Eind februari is een goed moment om kleding voor de winter in te slaan. Je kunt ook geweldige jassen vinden die je nog gerust een maand of twee kunt dragen voordat het echt goed opwarmt. Maart is ideaal om sportschoenen van New Balance of Nike aan te schaffen. De voorjaarsmode gaat meestal in april in de aanbieding.

 

Tot slot​

De lente is een goed moment om je wintergarderobe aan te vullen. Als je geduld hebt kun je ook in april geweldige koopjes scoren die je het tot aan het begin van de zomer kunt gebruiken.

Je hebt echt niet veel geld nodig om stijlvol gekleed te gaan. Je hoeft alleen maar op te letten wanneer je winkelt, dan komt het qua kleding allemaal goed.