balk
Ga Terug
De koning te rijk op Koningsdag

Op 27 april kleurt Nederland weer oranje. We vieren dat onze koning een jaartje ouder is geworden met talloze activiteiten. Uiteraard bezoekt de koninklijke familie een van de steden in Nederland om traditioneel feest te vieren. Even met het gezin naar de van Nassau ’s kijken, een ijsje eten en daarna nog de rommelmarkt afstruinen. Voor je het weet kost Koningsdag je een fortuin, terwijl er genoeg manieren zijn om ook op Koningsdag 2019 de koning te rijk te blijven.

 

1. Wie wat bewaart, die heeft wat

Wellicht een inkoppertje, maar met vroeg opstaan en je ongebruikte spullen op de vrijmarkt verkopen komt er al gauw een mooi bedrag binnen. Vergeet niet een oud kleed mee te nemen om je spullen op uit te stallen en om je producten van een prijsje te voorzien door middel van een sticker of kaartje.

Daarnaast is een rommelmarkt ook nog eens hartstikke gezellig. Je staat immers de hele dag lekker buiten, je kan babbelen met je ‘rommelmarkt buren’ en mogelijke klanten en je verdient nog geld ook. Bereid je wel goed voor op een dag buiten staan, controleer de weersvoorspellingen en neem een thermoskan met thee of koffie mee voor als je het koud krijgt.

 

2. Gratis activiteiten op Koningsdag

Op koningsdag worden veel gratis activiteiten en concerten georganiseerd. Niet alleen zijn er overal rommelmarkten of braderieën, je kan zelfs de koninklijke familie voorbij zien lopen. Dit jaar viert de Koning zijn verjaardag in Amersfoort, waar naast de traditionele spelletjes en het koekhappen ook vele gratis optredens van onder andere Maan, Jan Smit en Peter Beense zijn.
 

 

3. Supermarkt verslaat terras

Tijdens zo’n dagje uit met het gezin gaan er al gauw een aantal boterhammen door heen. Geen tijd om zelf te smeren maar ook geen zin om op een superdruk terras een prijzig broodje te nuttigen? In de meeste steden zijn de supermarkten gewoon open. Even een broodje hier en een ijsje daar kosten al gauw evenveel geld als een verpakking voor het hele gezin in de supermarkt. En voor het kijken naar de koninklijke familie is dat terras ook niet noodzakelijk. Een kleedje in het park werkt net zo goed en is waarschijnlijk een stuk ontspannener.

 

4. Pareltjes voor een prikkie

De vrijmarkt is niet alleen ideaal om je rommel kwijt te raken, maar ook perfect om koopjes op de kop te tikken. Prijzen beginnen vaak al vanaf 50 cent en door te onderhandelen heb je zo een nieuwe outfit of gezelschapsspel voor een paar euro. En hoe later op de dag, hoe lager de prijzen worden.

Of wie weet ben je wel op zoek naar iets speciaals wat niet meer in de winkel verkrijgbaar is. Grote kans dat iemand anders er inmiddels op uit gekeken is en het juist van de hand wil doen. Met goed speuren op de vrijmarkt maak je ook nog eens kans op het vinden van een juweeltje dat eigenlijk in het museum thuishoort.

 

5. Oranje ontvluchten?

Geen zin in rommelmarkten, optochten en koningsdagdrukte? Geen nood, naast de vrijmarkt zijn er nog veel meer plekken waar je goedkoper uit bent op deze dag. Veel bedrijven gebruiken Koningsdag namelijk om een leuke korting aan te kunnen bieden.

Van bouwmarkten tot vliegtuigmaatschappijen, allemaal feliciteren ze de koning met een bijpassende korting. Toch ook wel lekker om Koningsdag eens in het buitenland te vieren, uiteraard wel met een oranjebittertje. De koning heeft immers wel voor die fijne korting op je tickets gezorgd.

 

Fijne Koningsdag!