balk
Vier handige back-to-schooltips
Ga Terug

Net als dat aan het einde van het jaar de kerstadvertenties ons om de oren vliegen, zien we wanneer de zomervakantie ten einde loopt overal back-to-schoolacties. Brengt de start van een nieuw schooljaar ook veranderingen voor jou en je familie? Dan geven we je graag vier tips die handig zijn voor iedereen, of je nu zelf nog studeert, schoolgaande kinderen hebt of graag wat regelmaat inbouwt nu de herfst weer begint.

 

1.      Zorg voor routines en regelmaat

De start van een nieuw schooljaar is voor veel mensen ook de start van nieuwe herfstroutines. Van kleine kinderen tot (jong)volwassenen, iedereen moet zich even aanpassen aan de nieuwe dagindeling. Probeer vaste tijdstippen toe te wijzen aan belangrijke momenten: sta iedere dag om dezelfde tijd op (zodat je je ‘s ochtends niet hoeft te haasten), ga iedere avond op hetzelfde moment aan tafel en plan uiteraard ook voldoende tijd in voor huiswerk en huishouden.

Bedtijd is voor iedereen belangrijk, dat geldt voor groot en klein. Het zou een ontspannen moment moeten zijn, waarop je je rustig kunt voorbereiden op de volgende dag. Je avondrituelen – tanden poetsen en alvast je outfit voor morgen klaarleggen – duren waarschijnlijk niet erg lang. Je hoeft je ook echt niet te haasten. Neem voldoende tijd en probeer je taakjes een voor een af te werken, zodat je stressniveau zo laag mogelijk blijft voor je gaat slapen.

 

2.      Verzilver de back-to-schoolaanbiedingen

Deze periode is ook ideaal om uit te kijken naar een nieuwe laptop, computer of smartphone. Er zijn vast heel wat goede koopjes te vinden aan het begin van het nieuwe schooljaar. Het is een goed idee om bij de aankoop van een nieuw apparaat eerst even te lezen wat andere gebruikers ervan vinden. Zoek voldoende informatie op en vergelijk de prijzen voor je beslist: zo weet je zeker dat je apparaat de juiste functies én de beste prijs heeft.

 

3.      Maak gebruik van studentenkortingen

Er zijn vaak interessante aanbiedingen voor wie nog studeert of studerende kinderen heeft. Je kunt online opzoeken of je korting krijgt met een collegekaart op producten of diensten die je nu al gebruikt.

Soms kan de student de aankopen beter zelf doen, om in aanmerking te komen voor korting. Moedig je schoolgaande en studerende tieners ook aan om een oogje in het zeil te houden als ze lijstjes maken met lesmateriaal of bij de inrichting van hun studeerkamer.

 

4.      Houd rekening met onverwachte uitgaven

We laten ons makkelijk verleiden om aan het begin van de herfst alles snel in orde te brengen, zodat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Helaas kunnen er later nog onvoorziene uitgaven opduiken. Zorg dus dat je werk- of studiebudget bestand is tegen onverwachte kosten, of leg alvast wat geld opzij voor later.[A1]  Vaak duiken er in de eerste weken van het schooljaar nog bijkomende kosten op voor buitenschoolse activiteiten of aanvullend lesmateriaal. Wees dus alvast voorbereid op last-minuteaankopen of plotselinge kosten als het schooljaar al even bezig is.

Terug naar school, terug aan het werk of gewoon wat meer regelmaat in je leven? De start van de herfst is een ideaal moment om je voor te bereiden op het komende jaar.