balk
Ga Terug

Pensionado’s zijn de nieuwe avonturiers. Nu mensen steeds ouder worden is er des te meer reden om zo lang mogelijk te genieten. Van stilstand komt roest! Help jouw (groot)ouders om alles uit de kast te halen. We helpen je graag op weg met inspiratietips voor een bucketlist waar jullie beide plezier van hebben.

Uit onderzoek blijkt dat twee derde van de ouderen ‘high-risk’ activiteiten op hun lijstje heeft staan. Jij kunt jouw ouders het laatste zetje geven om de stoute schoenen aan te trekken door samen een bucket-list te maken. Een kans om samen onvergetelijke momenten te beleven.

Train voor een record of evenement

Actief zijn zou de basis moeten zijn van iedere bucket-list. Naast het feit dat mensen blijer worden door te sporten kunnen ze er ook langer door blijven leven. Een uur hardlopen kan een leven al met 7 uur verlengen! Door met je ouders te trainen voor een persoonlijk record of specifiek evenement wordt het sporten doelgerichter, gezelliger en makkelijker om door te zetten. Een coole buitenlandse optie is de slow-running wedstrijd in Los Angeles.

Ga samen veilig op pad

Een vechtsport vraagt om toewijding en training en loont op verschillende manieren. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een gevoel van zelfvertrouwen. Een zwarte band in een vechtsport is ook verrassend fijn als jullie besluiten om samen te gaan backpacken. Je kunt ’s nachts met een fijn(er) gevoel over straat én leert om ‘goed te vallen’ als blijkt dat je toch net te zwaar bepakt bent. Zo kunnen jullie samen veilig en fit fantastische ervaringen delen in alle uithoeken van de aarde.

Daag elkaar uit

Nieuwe dingen leren houdt de geest scherp. Door samen cursussen, trainingen of workshops te volgen help je elkaar over de eerste drempel én kun je samen oefenen. Misschien wil je een nieuwe taal leren, leren dj-en of zelfs leren om een vliegtuig of boot te besturen. Echte daredevils geven elkaar letterlijk het laatste zetje bij een tandemsprong.

Heb lol

Het is ook leuk om samen speciale festivals te bezoeken. Leeftijd speelt geen rol bewijst ook deze house opa. Bijzonder is bijvoorbeeld Big Red Bash in Australië, het meest afgelegen festival ter wereld. In een stadje waar maar 100 mensen wonen komen duizenden mensen bij elkaar voor het driedaagse festival, dat je alleen kunt bereiken met een fourwheeldrive door de woestijn of per vliegtuigje. Bij dit festival komen naast millenials veel pensionado’s. Minder tijdsintensief is een ‘toen en nu’-fotoshoot. Lol gegarandeerd, en je hebt leuke foto’s als aandenken.

Wat houd je nog tegen?

Praat samen over jullie dromen en bespreek wat je nog zou willen doen. Van kleine dromen tot grote wensen en gekke interesses. Zelfs al wil je ouder nog eens opgepakt worden. Waarom niet? Nu moet je alleen je eigen verbeelding en creativiteit nog laten spreken.

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +