balk
Ga Terug
budget opstellen

Te veel geld uitgegeven deze zomer? Je bent de enige niet. Uit een onderzoek van consumentenkredietbureau Experian uit 2015 blijkt dat 68% van de mensen te veel uitgeven tijdens hun vakantie. Daarnaast zei 40% van de deelnemers aan het onderzoek dat ze tijdens hun vakantie creditcardschuld hadden opgebouwd en 46% zei zelfs dat ze hun creditcard gebruikten om de vakantie überhaupt te kunnen betalen.
Zelfs als je partner en jij niet hebben gereisd deze zomer, kan het met alle activiteiten en dagjes uit toch uit de hand zijn gelopen.

 

Een overzicht van de schade

Het einde van het zomerseizoen is een goed moment om je financiën weer op de rails proberen te krijgen.

Om te beginnen moet je een overzicht van je financiële situatie krijgen, inclusief je schulden.

Bekijk je online bankafschriften voor alle recente transacties en je huidige saldo om te zien hoe je ervoor staat.

 

Uitgaven identificeren 

Daarna is het tijd om een budget op te stellen. Begin met het opschrijven van je maandelijkse uitgaven. Hoe veel kun je op basis van je huidige budget en je vaste lasten opzij zetten voor je schulden en hoe lang duurt het voordat alles is afbetaald?

Je zult ook moeten kijken naar welke kosten je kunt verminderen of zelfs helemaal kunt elimineren. Met een paar aanpassingen en wat creativiteit kun je je schulden terugbetalen zonder al te veel in te leveren.

 

Snoeien

Zoek naar manieren waarop je partner en jij kosten kunnen snoeien. Jullie kunnen bijvoorbeeld lunchpakketjes mee naar het werk nemen in plaats van elke dag een lunchmaaltijd te kopen. Kun je het openbaar vervoer gebruiken in plaats van de auto? Kun je naar je werk fietsen of lopen in plaats van een OV-maandkaart te kopen? Kun je van je sportschoolabonnement afkomen en in plaats daarvan thuis of in het park trainen?

Nadat je alle mogelijkheden om kosten te snoeien hebt geïdentificeerd, kun je zien hoeveel geld je kunt sparen. Als je het geld dat je bespaart gebruikt om je schulden af te betalen, hoe lang duurt het dan voordat je schuldenvrij bent?

 

Los je schulden af

Als je het budget op papier hebt en het ziet ernaar uit dat het aflossen van je schulden langer dan een paar maanden gaat duren, is het misschien nodig dat je kijkt naar aanvullende inkomsten.

Heb je een extra kamer die je kunt verhuren via AirBnB? Kun je een paar maanden lang een extra deeltijdbaantje nemen? Is overwerk beschikbaar op je huidige werkplek? Verzin manieren waarop je wat extra geld kunt verdienen om je schulden af te betalen.

 

Op korte termijn

Als je vanwege je uitgaven deze zomer in een situatie zit waarin je snel geld nodig hebt om vaste lasten te betalen of om een kans te grijpen, maar het een paar weken duurt voordat je weer salaris ontvangt, dan kan een kortetermijnlening van Ferratum Money uitkomst bieden.

Vraag een lening aan bij Ferratum Money, gewoon online via onze gebruiksvriendelijke portal en je hoort binnen een paar minuten of je in aanmerking komt. Als je lening wordt goedgekeurd, wordt het geld binnen een dag op je rekening gestort. Dat betekent dat je dringende financiële zaken snel kunt regelen.

Zo krijg je je financiën weer op de rails.