balk
breek uit je comfortzone
Ga Terug

Iedereen weet dat een routine een goed gevoel kan geven, met name als je gestrest of overwerkt bent. Routines kunnen zeer handig zijn, zowel persoonlijk als professioneel. Structuur maakt het leven efficiënt, helpt bij het automatiseren van beslissingen en bovenal geeft het steun.

 

Lekker comfortabel

 

Wij mensen, echter, reageren op een nogal vreemde manier op comfort. Zelfs als de routine of gewoonten niet bepaald positief zijn, zoals niet naar de sportschool gaan terwijl je wel fit wilt zijn, je niet aan je reisdoelen houden, zetten mensen dit gedrag voort omdat het... comfortabel is.

Helaas kan comfort ons vastzetten, vast in bekende patronen waar we het status quo gewoon accepteren. En tenzij we bewuste keuzes maken, vallen mettertijd onze dromen en wensen weg.

 

Zo kom je los

 

Wat betreft persoonlijke groei, het voldoen aan je potentieel en het leven leven waar je trots op bent, kan dat alleen als je je comfortzone verlaat en het ongemak ervaart dat dat veroorzaakt. Alleen zo vind je het geluk dat je zoekt,

Het is ons aangeleerd dat ongemak iets slechts is dat we moeten vermijden. Denk aan dat gevoel na een sessie in de sportschool, die mix van spanning en nervositeit als je voor het eerst in een vreemd land aankomt - die gevoelens voel je alleen maar via ongemak.

 

Uit je comfortzone breken

 

Om de persoon te zijn die je wilt zijn, zal je moeten wennen aan een gevoel van ongemak.

Uit je comfortzone breken hoeft geen paniekaanval te veroorzaken, maar het is belangrijk dat je elke dag iets doet wat je je ongemakkelijk laat voelen. 

Hier zijn vijf simpele suggesties om je te helpen uit je comfortzone te breken.

 

1. Neem een andere route naar huis

De eenvoudigste manier om een routine te verbreken is om via een andere route naar huis te lopen, fietsen of rijden. Door een andere route te nemen, neemt de voorspelbaarheid af, ontvang je nieuwe stimulansen en zie je nieuwe omgevingen en dat is inspirerend.

 

2. Zeg “Ja” tegen uitnodigingen

Zeg een week lang “ja” tegen elke uitnodiging die je ontvangt en zie waar dat je allemaal brengt. Of het nou een borrel is met collega’s na het werk of een uitnodiging voor een feestje, zeg gewoon ja. Een van de vele voordelen van jezelf onder de mensen begeven is dat er deuren open gaan, je nieuwe interesses opdoet en nieuwe vrienden kunt ontmoeten.

 

3. Kies de optie die je het meest ongemakkelijk laat voelen

Als het aankomt op beslissingen nemen, of je nu kiest welke film je kijkt of in welk restaurant je gaat eten, probeer dan niet te veel te denken en neem gewoon eens een impulsieve beslissing. Dit geeft je de kans spontaan te zijn en een beetje afstand te nemen van het gewone.

Maak je vaak beslissingen gebaseerd op je comfort en wat je kent? Zo ja, probeer dan een week lang keuzes te maken die je comfortzone het meeste uitdagen.

 

4. Verander je omgeving

Men zegt wel eens “een nieuwe omgeving is net een vakantie” Je omgeving veranderen helpt bij het doorbreken van je routine en kan inspirerend werken.

Richt je appartement, huis of werkplek eens opnieuw in. Werk in een café of een flexplek. Reizen is de beste manier om een routine te doorbreken. Reis naar een nieuwe stad en ervaar nieuwe situaties.

 

5. Voel de angst en doe het dan toch

Susan Jeffers heeft een populair boek Feel The Fear And Do It Anyway waarin ze de beste manier om uit je comfortzone te breken beschrijft: de angst voelen en het dan toch doen. Wanneer je je hart voelt kloppen in een situatie of als je een besluit moet nemen, tel dan tot drie en doe het dan gewoon. Denk aan het gevoel voordat je in een zwembad duikt: je zet je schrap, je telt af en dan maak je de sprong.

 

Nervositeit en spanning zijn een vorm van opwinding en we kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere vorm gaan door ons over de angst heen te zetten. Volgende keer dan je nerveus bent, zeg dan tegen jezelf “Ik ben opgewonden” en neem de stap dan.

Begin vandaag nog met leven

 

Het is tijd om van wal te steken. Een einde te maken aan het status quo. Alles uit je leven te halen. Wie wil je zijn en waar wil je heen?

Ferratum is baanbrekende internationale provider van mobiele financiële diensten en pionier op het gebied van financiële technologie. We helpen mensen al sinds 2005 snelle, eenvoudige en innovatieve leenoplossingen.

Ferratum Money is geld voor doeners - de movers, de shakers, de avonturiers, de ontdekkingsreizigers, zij die tegen de stroom op zwemmen en zij die dansen op hun eigen muziek.

Wat je kortetermijnbehoeften ook zijn, Ferratum Money kan je helpen. Onze online leningen zijn de snelste, meest toegankelijke manier om geld bij elkaar te krijgen wanneer je het nodig hebt.

Vul gewoon een aanvraag in via onze gebruiksvriendelijke mobiele website. Aanvragen vormen geen verplichting en zijn volledig gratis. Je ontvangt binnen een paar minuten ons besluit. Geen papierwinkel, geen gedoe.

Dus, hoe kunnen wij jou helpen vandaag nog je leven te leven?