balk
aankopen op Cybermaandag
Ga Terug

Hoewel Black Friday het populairst is in het land waar het is ontstaan, de Verenigde Staten, staat het tegenwoordig wereldwijd bij veel mensen bekend als een knotsgekke winkeldag. Maar wist je dat tegenwoordig Cybermaandag de titel van grootste winkeldag van het jaar heeft overgenomen van Black Friday?

Ja, dat lees je goed: Cybermaandag is tegenwoordig de dag met de grootste omzet in Amerika en de populariteit neemt ook in Europa elk jaar verder toe.

 

Wat houdt het precies in?

Ondanks de naam is Cybermaandag niet slechts een dag voor computerwinkels en technologiebedrijven. Nee, Cybermaandag heet zo omdat het een dag is om online te shoppen.

Op Cybermaandag maak je net zo veel kans op een geweldig koopje voor mode als voor iets technisch.

 

Hoe is Cybermaandag ontstaan?

Bedrijven in de VS merkten dat online verkoop op de maandag na Thanksgiving en Black Friday een piek doormaakten.

Misschien liepen shoppers een specifiek artikel mis tijdens de Black Friday-uitverkoop of hadden ze spijt dat ze iets niet hadden gekocht en zochten ze er de volgende maandag online naar. Wat de reden ook is, die maandag kwam al gauw bekend te staan als Cybermaandag en de rest is bekend.

 

Wanneer is het Cybermaandag?

Cybermaandag valt altijd op de maandag na Thanksgiving wat zelf weer altijd op de vierde donderdag van november valt. Veel online acties beginnen klokslag middernacht dus zorg dat je zondagnacht klaar zit als je er als eerste bij wilt zijn.

Omdat Cybermaandag altijd eind november of begin december valt, is het net als Black Friday een ideaal moment om veel geld te besparen op je kerstinkopen.

 

Cybermaandag wordt steeds populairder

In 2017 liep de omzet op Cybermaandag op tot wel $ 6,6 miljard dollar (5,8 miljard euro) en werd het de grootste winkeldag in de geschiedenis van de Amerikaanse e-commerce. Het was ook de dag waarop Amazon haar absolute recordomzet draaide. En de verwachting is dat de groei alleen maar verder zal toenemen met een verwachte omzet van $ 523 miljard (458 miljard euro) in 2020.

Omdat Cybermaandag volledig online is, is gemak een van de belangrijkste redenen voor de populariteit. Cybermaandag past ook goed bij onze voorkeuren van tegenwoordig. Nu veel mensen hun mobiele telefoons gebruiken voor hun bankzaken en om te winkelen, en veel werknemers op maandag toch achter hun computer zitten, is Cybermaandag de ideale gelegenheid om te shoppen.

Daarnaast betekent online shoppen ook dat je niet in de rij hoeft te staan en de kans dat je precies vindt wat je zoekt qua maat, uitvoering of kleur is een stuk groter dan in een fysieke winkel.

 

Wat kan ik verwachten?

Nogmaals, hoewel het Cybermaandag heet en je dus zou kunnen denken dat het voornamelijk om technologie gaat, heet de dag zo omdat alles zich voornamelijk online afspeelt. Je kunt dus zo goed als alles in de aanbieding vinden.

Hoewel de aanbiedingen van jaar tot jaar verschillen, is Cybermaandag historisch een goede dag voor schoonheidsproducten en kleding. Je krijgt vaak ook enorme korting op vakantiereizen.

Veel retailers houden “flitsacties” waarbij ze, bijvoorbeeld, extra korting geven aan de eerste 100 mensen die op een bericht reageren.

 

Waar vind ik de beste deals?

Omdat Cybermaandag een online-evenement is, spelen sociale media een belangrijke rol als je de beste aanbiedingen wilt vinden.

Twitter is al tijden hét topplatform met honderden retailers die er hun aanbiedingen adverteren. Voer #CyberMonday in om de beste deals te vinden of spits het verder toe door bijvoorbeeld #CyberMondayPhones in te voeren als je naar een nieuw mobieltje op zoek bent.

Bezoek daarnaast de Facebookpagina van je favoriete retailers om te zien wat ze daar verder nog aanbieden. Facebook is ook een geweldig platform voor die “flitsacties”.

En tot slot zijn er ook goede aanbiedingen te vinden op CyberMonday.com, een site die shoppers informatie geeft over wat retailers doen en wanneer.

Hopelijk vind je dit jaar geweldige koopjes online!