balk
Ga Terug

 

Op 10 juni is het weer zover, Het Europees kampioenschap voetbal. Dit jaar vindt het Europese kampioenschap plaats in Frankrijk. Een maand lang zullen alle ogen uit de voetbalwereld dus gericht zijn op Frankrijk. Spijtig genoeg is Nederland er dit jaar niet bij op het EK voetbal. Voor het eerst sinds 1984 loopt het Nederlandse elftal een Europees kampioenschap voetbal mis. Nederland en het EK was ook 4 jaar geleden geen succes. Toen strandde de Nederlandse Leeuwen in de poulefase zonder ook maar één punt te behalen. Het hoogtepunt tijdens een EK behaalde Nederland tijdens het EK in 1988, met Marco van Basten als beste speler van het toernooi.  Hier werd Nederland voor de eerste en enige keer Europees kampioen!

 

Vraag nu aan

 

Het Ferratum EK Fantasie XI

Zoals u echter weet is Ferratum actief in heel Europa. Tijdens het aankomende EK is Ferratum vertegenwoordigd door maar liefst 14 Europese landen (in deze landen zijn wij actief). Wij hebben dus besloten uit elk land 1 speler te halen en zo het ultieme Ferratum elftal voor het Europees Kampioenschap voetbal te maken.

We hebben gekozen voor de opstelling 4-2-3-1. Dit betekent dat we met 4 verdedigers, 2 controlerende middenvelders, 3 aanvallende middenvelders en 1 spits zullen spelen. De 14 Ferratum landen waaruit we kunnen kiezen zijn:

• Spanje

• Wales • Noorwegen
• Duitsland • Engeland • Kroatië
• Frankrijk • Noord-Ierland • Tsjechië
• Roemenië • Rusland • Slowakije
• Zweden • Polen  

Ferratum EK 11

 

Vraag nu aan

 

De doelman

 

Petr Cech (Tsjechië)

 

In het doel hebben wij gekozen voor de veteraan Petr Cech. Nog steeds één van de beste keepers ter wereld. Na zijn transfer naar Arsenal vorige zomer is de Tsjech weer helemaal opengebloeid. Snel heeft hij zijn waarde voor Arsenal bewezen door knappe reddingen te maken. Enkele jaren geleden liep Petr Cech een schedelbreuk op tijdens een voetbalwedstrijd. Deze zware blessure belemmerde hem echter niet om zo snel mogelijk terug te keren op het voetbalveld. Sindsdien keept Petr Cech met een rugbyhelm op. Deze moed en vastberadenheid levert hem een plek op in het Ferratum elftal voor het Europees kampioenschap voetbal.

 

Onze verdediging

 

Jordi Alba (Spanje)

 

Op linksachter hebben wij voor ons Europees kampioenschap elftal gekozen voor Jordi Alba. Deze peilsnelle Spanjaard trekt graag mee de aanval in. Wat deze verdediger zeker niet doet is roekeloos de duels in gaan. Als een verdediger is dit een uitstekende eigenschap. Dit betekent dat hij minder fouten zal maken.

 

Vlad Chiriches (Romenië)

 

Eén van de centrumverdedigers voor ons Europees kampioenschap is de Roemeen Vlad Chiriches. Een technische centerback die goed is in het voetballend uitverdedigen. Hij mag niet de snelste zijn maar wat hij mist met snelheid maakt hij goed met zijn positionering op het veld en het onderscheppen van ballen.

 

Martin Skrtel (Slowakije)

 

De beresterkte Slovaakse centrum verdediger mag zeker niet ontbreken in ons Ferratum elftal voor het Europees kampioenschap voetbal. Skrtel is bijna niet te kloppen in duels. Zowel in de lucht als over de grond is hij bij niet te verslaan. Deze no-nonsense verdediger schuwt een harde tackle niet en wordt ook wel gekscherend "The Terminator" genoemd. Dit centraal duo centraal in de verdediging is een garantie voor een prima verdediging.

 

Lukasz Piszcek (Polen)

 

Als rechtsachter hebben we gekozen voor Lukasz Piszcek. Deze pijlsnelle Pool kom je niet voorbij. Met een uitstekende voorzet in huis is Piszcek ook nog eens een uitstekende aanvallende dreiging. Hij zou wel eens één van de snelste spelers op het Europees Kampioenschap voetbal kunnen zijn. Met zijn ervaring kan hij de jonge spelers van het Poolse Nationale elftal op sleeptouw nemen.

 

Onze controlerende middenvelders

 

Paul Pogba (Frankrijk)

 

De Fransman Paul Pogba zou wel eens één van de sterspelers op het Europees kampioenschap kunnen zijn. De draaischijf van Juventus en het Franse nationale elftal is de definitie van een complete middenvelder. Hij wordt gezien als het grootste talent ter wereld. Niets is te moeilijk voor Paul Pogba. Hij heeft een uitstekende pas, is beresterk, is in het bezit van een krachtige trap en heeft een fluwele techniek. Als Paul Pogba in goede vorm verkeerd tijdens het Europees kampioenschap voetbal, zal Frankrijk moeilijk te stoppen zijn. Toch wel de topfavorieten voor de eindwinst van het Europees kampioenschap voetbal 2016.

 

Luka Modric (Kroatië)

 

De andere controlerende middenvelder waar we voor hebben gekozen is de Kroaat Luka Modric. Deze middenvelder van Real Madrid is een enorm harde werker die niet verlegen is om de verdedigers een handje te helpen. Dankzij zijn geweldige techniek verliest hij haast nooit de bal. Helaas liep Modric dit seizoen met Real Madrid net het kampionschap van Spanje mis, daarom is hij gemotiveerd om een onvergetelijke prestaties tijdens het EK neer te zetten. De Kroatische ploeg kan onder onder leiding van Modric dit EK nog gaan verrassen!

 

Onze aanvallende middenvelder

 

Gareth Bale (Wales)

 

Deze aanvallende middenaanvaller is een absolute kwaal voor  iedere verdediger. Pijlsnel loopt hij elke verdediger makkelijk voorbij om deze loopactie vervolgens af te ronden met een prachtig gekrulde trap in de bovenhoek. Dit seizoen al goed voor 19 goals en 11 assists in de Spaanse competitie. Je kunt zien waarom wij voor Gareth Bale hebben gekozen voor ons elftal voor het Europees kampioenschap voetbal. Gareth Bale werd in het seizoe 2013/2014 gekocht voor een recordbedrag van 100 miljoen euro door Real Madrid. Dit maakt hem de duurste speler ooit. Hij wordt gezien als kanshebber op topschutter van het Europees kampioenschap voetbal.

 

Mesut Özil (Duitsland)

 

De Duitser Mesut Özil gaat door het leven met de bijnaam ‘’Assistkoning’’. Alleen dit seizoen is de Duitser al goed voor 18 assist in de Engelse competitie. Niemand doet het beter in Engeland op het gebied van assists. Door deze sterke prestaties heeft Özil enkele records in de Engelse competitie verbroken. Hij weet altijd de vrije man te vinden. Werkelijk niemand op het Europees kampioenschap heeft een betere pass in huis dan Mesut Özil.

 

 

Aleksandr Kokorin (Rusland)

 

Kokorin is al enkele jaren de dragende kracht van het Russische nationale voetbalelftal. De aanvaller kan zowel in het centrum als van links uit de voeten. De geruchten doen de ronde dat de doelgerichte aanvaller in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal staat. Kokorin is zeker een speler die we tijdens het EK in de gaten moeten houden. Nu Alan Dzagoev wegens een blessure niet aanwezig zal zijn op het EK zal Kokorin één van de belangrijkste spelers zijn voor het Russisch elftal tijdens het Europees kampioenschap voetbal.

 

Onze Spits

 

Zlatan Ibrahimovic (Zweden)

 

Als aanvaller hebben we gekozen voor één van de grootste sterren uit de voetbalwereld. Deze wereldspeler kan vanuit elke hoek en positie wel een doelpunt scoren. Niets is te moeilijk voor de Zweedse Spits Zlatan Ibrahimovic. Hij zal ongetwijfeld één van de gangmakers worden op het Europees kampioenschap voetbal. Waarschijnlijk zal dit ook het laatste grote tournooi zijn waar we deze legende in actie kunnen zien. Met zijn 34 jaar zal hij namelijk de komende jaren langzamerhand afbouwen.

 

Ontvang voor 30 juni een lening en maak kans op waanzinnige prijzen! Klik hier om meer te weten te komen over dit prijzen festijn.

 

Vraag nu aan

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +