balk
Ga Terug

De Grote Schoonmaak

De dagen worden langer. De temperatuur stijgt. Dit kan maar 1 ding betekenen: lente staat voor de deur. We nemen afscheid van de koude wintermaanden en hangen onze dikke winterjas in de kast. Lente is de tijd van het jaar waar alles en iedereen weer tot leven komt. Iedereen komt uit zijn winterslaap gekropen en het leven bloeit weer op.

 

vraag nu aan

Orde op zaken stellen

Aaaaah de lente… De vogeltjes zingen en fluiten, de bloemetjes groeien. De geur van vers gemaait gras komt overgewaait van de buren. Het ideale moment om zelf je handen uit de mouwen te steken. Inderdaad de grote lenteschoonmaak staat voor de deur.

Hiervan moet je gebruik maken. Een kans om je huis vrij te maken, en een frisse lente te beginnen. Dit door alle onnodige zaken en spullen die je in je bezit hebt weg te gooien. Nu is de vraag, Hoe bepaal je wat je weg kan gooien en wat je bijhoudt? Wij geven je enkele criteria waaraan je dit kan beslissen en bepalen voor jezelf.

  1. Hoe vaak maak je gebruik van hetgeen je overweegt weg te geven/gooien/verkopen?
  2. Past het je nog?
  3. Vind je het nog mooi? Past het nog binnen je stijl die je momenteel hanteert?
  4. Heb je wel genoeg plaats in je huis om het bij te houden?
  5. Werkt het nog goed? Is het beschadigd of versleten?

Aan de hand van deze stappen hopen wij je te helpen bij je beslissingsproces. De volgende vraag is natuurlijk wat doe ik met deze overbodige spullen? Wij lijsten enkele zaken op.

  1. Rommelmarkt of kofferbakverkoop
  2. Online verkopen
  3. Schenken aan goede doelen

 

Rommelmarkt

In de lente stijgt de temperatuur. Dit staat gelijk aan meer activiteiten buiten, een van deze activiteiten kan een rommelmarkt zijn. Hier kan je je spullen op verkopen, maak je nog een beetje winst op je overbodige spullen. Het is wel belangrijk om op voorhand een plaatsje te reserveren op een rommelmarkt. Spijtig genoeg kan je niet zomaar komen opdagen met je spullen en beginnen verkopen. Kijk na of je een tafel krijgt om je spullen op tentoon te stellen. Is dit niet het geval neem dan een tafel mee. Het is namelijk veel gemakkelijker voor een potentiele klant om iets te zoeken op tafel hoogte in plaats van op de grond. Dit ziet er ook verzorgder en beter uit. Sorteer je spullen ook duidelijk, haal ze uit de doos en stel ze mooi ten toon. Dit is nodigt meer uit dan een doos gevult met verschillende zaken. Niemand grabbelt graag door een gevulde door opzoek naar iets. Op de website meukisleuk.nl vind je gemakkelijk terug wanneer er een rommelmarkt of kofferbak verkoop is in je buurt.

 

Online verkopen

Is sociaal contact niet aan jouw besteed? Je kan je overbodige spullen ook op websites als Marktplaats of Ebay plaatsen. Je hoeft enkel een account aan te maken en je kan beginnen te verkopen. Let er wel op, websites als deze zullen plaatskosten vragen. Dit is een bedrag dat u moet betalen om uw advertentie te plaatsen op hun website. Vaak hangt deze prijs af van wat u verkoopt en wat u in uw advertentie zet. Ebay rekent u ook een verkoop commissie aan, deze bedraagt 8%. Dit betekent dat 8% van het bedrag dat u verdiend door te verkopen naar Ebay zal gaan.

 

Doneren aan een goed doel

De lente beginnen met een goed gevoel kan je doen door je overbodige spullen te doneren aan goede doelen. Help een kind of familie uit 3e wereldlanden om geluk te vinden. Dit kan je al doen door een paar schoenen te schenken aan een familie in Afrika. Spijtig genoeg moeten kinderen daar vaak enkele uren wandelen om nog maar naar school te kunnen. Jammer genoeg doen deze kinderen dit vaak op hun blote voeten. Een stel versleten sportschoenen kan hier al een eind helpen. All4africa is bijvoorbeeld een goed doel dat kleding schenkt aan kinderen en families in Afrika. Ook arme gezinnen in het Oosten van Europa kunnen vaak zelfs geen kleding kopen. Wat het erger maakt is dat de temperatuur in deze gebieden vaak ver onder nul zakt. Ook het is daar ijskoud voor een lange periode van het jaar. Zending over grenzen is een organisatie die kleding bij deze minderbedeelde mensen brengt.

Spijtig genoeg is er niet alleen armoede in 3e wereldlanden. Ook in Nederland zelf zijn er veel mensen die helaas in de armoede leven en zich geen kleding kunnen veroorloven. Voor jouw stelt een oude trui misschien niet veel voor maar voor deze mensen kan dit een wereld van verschil zijn. Iets minder zorgen in hun leven. Het leger des heils helpt deze mensen in Nederland verder. Laat je goed hart spreken en werk mee aan een betere wereld en een beter Nederland.

Dit zal je niet alleen een goed gevoel geven, ook kan je snel van je spullen af. Je hoeft maar naar een goed doel inzamelpunt te rijden en je kan je spullen meteen afgeven. Ook vind je in elke gemeente wel een verzamel container. Hier kan je snel je kleren in kwijt.

 

vraag nu aan

Mooie tijden voor de deur

Het is de tijd van het jaar om de donkere wintertijden achter je te laten. De overstap van winter naar lente vinden wij de perfecte metafoor om weer te geven wat er bij Ferratum aan de hand is. Alle negatieve dingen laat je achter en we gaan positief verder. Dit willen wij bij Ferratum ook toepassen. Wij willen steeds innoveren en stappen vooruit zetten zodat het voor u als klant steeds makkelijker en beter wordt om aan te vragen.

Ook staan wij altijd open voor feedback en informatie van klanten. Wij vinden het belangrijk wat u vindt van ons handelsproces. Zo kunnen wij u beter verder helpen en weten we waar we ons op kunnen verbeteren. Heb je misschien wat feedback die we goed kunnen gebruiken? Twijfel dan niet een laat deze achter op onze Trustpilot pagina.

vraag nu aan