balk
Ga Terug
griezeligste bestemming in Europa

Amerikanen zijn dol op Halloween. Na Kerstmis en Thanksgiving is het het grootste feest in de VS. Sterker nog, volgens The Balance, gaven Amerikanen vorig jaar gezamenlijk 9,1 miljard dollar uit op Halloween waarbij 179 miljoen mensen deelnamen aan de feestelijkheden!

Maar hoe zit het met Halloween aan de andere kant van de oceaan? Nou, hier hebben we natuurlijk talloze eeuwenoude steden met griezelige pleinen, onheilspellende klinkerstraatjes en hun eigen lugubere geschiedenis, dus Europa is echt de ideale plaats om Halloween te vieren.

Dus als je een spookachtige bestemming zoekt om Halloween dit jaar in Europa te vieren, zijn dit onze aanbevelingen:

 

1. Londen, Verenigd Koninkrijk

Dankzij de klinkerstraatjes, de oude kerken en de geschiedenis die helemaal teruggaat naar de Romeinen is Londen behoorlijk griezelig.

Londen is waar Jack the Ripper, de meest beruchte seriemoordenaar in de geschiedenis van Engeland, woonde en waar hij in 1888 in het district Whitechapel zijn bloedstollende misdaden beging.

Andere locaties zijn The Tower of London waar de geest van Anne Boleyn naar het schijnt nog steeds rondspookt, Hampstead Heath, waar meerdere geesten zijn gesignaleerd waaronder Dick Turpin, een beruchte bandiet die in 1736 werd geëxecuteerd, en Bank Station waar ‘De Zwarte Non’ regelmatig door iemand wordt waargenomen.

Er zijn zelfs meerdere hotels in Londen waarvan men zegt dat het er spookt. In kamer 333 van The Langham Hotel zijn vele paranormale zaken waargenomen evenals in het Savoy Hotel – op die laatste locatie schijnt de dolende geest van Oscar Wilde tussen kamers 346 en 362 rond te dolen.

Je kunt zelfs deelnemen aan een Jack The Ripper-wandeltocht waarbij je de omgeving van de beruchte seriemoordenaar verkent of volg een van de vele spooktours die je langs de oudste straten, begraafplaatsen en steegjes van Londen leidt.

 

2. Edinburgh, Schotland

Edinburgh is een van de spookachtigste locaties, niet slechts van het Verenigd Koninkrijk, maar van de hele wereld - the Edinburgh Vaults (ook wel bekend als South Bridge Vaults).

De Edinburgh Vaults zijn een reeks catacomben onder de stad, opgeleverd in 1788. De gewelven zijn beroemd onder spokenjagers en adrenalinejunkies wereldwijd en er zijn zelfs meerdere tv-documentaires opgenomen.

Er zijn talloze verhalen over paranormale activiteit en waarnemingen in de gewelven. Men gelooft zelfs dat seriemoordenaars Burke en Hare de gewelven hebben gebruikt om de lichamen van hun slachtoffers verborgen te houden voordat ze ze aan de medische scholen konden verkopen. Mis de Edinburgh Vaults niet wanneer je je Halloweentour boekt!

Onder de andere Halloweenfestiviteiten zit ook het Samhuinn Fire Festival, een Keltisch festival en heidens feest dat het einde van het oogstseizoen en het begin van de winter markeert en de 400 jaar oude straten en huizen van The Real Mary King’s Close waar de bewoners tijdens de beruchte heksenjacht van Edinburgh werden beschuldigd van hekserij.

 

3.Transsylvanië, Roemenië 

Men zegt dat Transsylvanië is gelegen op een plek waar het aardmagnetisch veld het sterkst is en verhalen over het bovennatuurlijke maken al eeuwen uit van de Roemeense folklore. Maar de grootste publiekstrekker in Transsylvanië is uiteraard Dracula, ‘s werelds beroemdste vampier.

De fictionele Graaf Dracula werd in 1897 door de Ierse schrijver Bram Stoker in het leven geroepen en was geïnspireerd op een belangrijke figuur uit de Roemeense geschiedenis, Vlad Dracula, beter bekend als Vlad Tepes (Vlad de Spietser), tussen 1456 en 1462 af en aan de heerser van het gebied.

Naast een geweldig gemaskerd Halloweenbal worden er talloze Draculatours georganiseerd waaronder ook naar Bran Castle (ook wel bekend als Dracula’s kasteel) waar gasten kunnen overnachten. Er zijn ook literaire wandeltochten die de locaties in het verhaal van Bram Stoker aandoen.

Dus waar vier jij Halloween dit jaar?

 

Happy Halloween van ons bij Ferratum Money!