balk
schoonmaak
Ga Terug

Ah, de lente is in aantocht! Blauwe luchten, langere dagen en warmer weer! Voor velen van ons betekent het voorjaar ook dat het tijd is voor een grote schoonmaak.

Het huis schoon en aan kant houden is een uitdaging, zeker met een baby, en daarom geeft een sprankelend huis extra voldoening.

Naast een lenteschoonmaak van je woonruimte is het voorjaar ook een goede gelegenheid om jezelf eens onder handen te nemen, zowel fysiek als mentaal.

Hier zijn 5 manieren om je leven zowel aan de binnen- als de buitenkant eens lekker op te frissen:

 

1. Weg met die ouwe troep 

De populairste vorm van voorjaarsschoonmaak is een ‘deep clean’ van je woning. Voorjaarsschoonmaak betekent het wegvegen van stof en spinnenwebben, spullen opruimen en organiseren, dingen van de vloer oprapen en opbergen.

Naast het stoffen is de lente ook ideaal om te kijken wat werkt, wat niet werkt en wat moet worden vervangen. Misschien een magnetron die het niet meer doet, kookgerei vervangen, de ramen repareren, nieuwe plafondventilator of een matras vervangen. Wat het ook is, iets ouds vervangen kan je huis of appartement nieuw leven inblazen.

 

2. Gezonde gewoontes

Een opgeruimde geest is even belangrijk als een opgeruimde woonruimte.

De lente is een goede tijd om nieuwe, positieve gewoontes te ontwikkelen. Goed eten, genoeg slapen en regelmatig sporten laat ons ons goed voelen, zowel fysiek als mentaal.

Een gezonde nieuwe gewoonte kan zijn dat je voortaan naar je werk loopt of fietst, dat je naar de sportschool gaat of iets gezonds meeneemt als lunch in plaats van voor fast food te kiezen.

Nu het weer warmer wordt, zijn we meer gemotiveerd om fit en gezond te worden. Maak gebruik van die nieuwe motivatie!

 

3. Een nieuwe look

De dagen worden langer en dat is een kans om je woonruimte eens goed aan te pakken met nieuwe ideeën. Misschien de verf op de muren bijwerken of zelfs een geheel nieuwe, spannende kleur, nieuwe kunst aan de muur, de meubels verschuiven om meer ruimte te maken of zelf een hele nieuwe keuken.

Wat kun jij doen om je thuis comfortabeler te maken voor jezelf en je gasten?

 

4. Je lichaam ontslakken 

Je zoekt een manier om je deze lente extra goed te voelen, en de beste manier is om je lichaam eens lekker te ontslakken.

Vers sap en kruidenthee, vers fruit en verse groenten, het schrappen van geraffineerde suiker uit je dieet, minder wit meel en wit brood, minder vlees en zuivel en meer probiotica zoals yoghurt kan je lichaam helpen gifstoffen af te voeren zodat jij je als nieuw zult voelen.

 

5. Stil in je hoofd

De ultieme voorjaarsschoonmaak is je geest een lekker uitruimen.

Regelmatig mediteren en mindfulness verminderen stress, angst, depressie en vermoeidheid en vermeerderen het geluksgevoel.

Apps zoals Headspace en Calm zijn krachtige hulpmiddelen bij het gemakkelijk integreren van een regelmatige oefening in je leven.

 

Kom deze lente in actie

Of je nu iets vervangt wat niet meer werkt, een nieuwe sapcentrifuge voor je detox, dat rammelende raam laten repareren, of je woonkamer wilt verbouwen, wij van Ferratum staan voor je klaar. 

Onze 24 uur-microleningen zijn de snelste, meest toegankelijke manier om een bescheiden bedrag bij elkaar te krijgen.  Vul via de gebruiksvriendelijke mobiele app of de website een aanvraag in voor een van onze online-leningen. Geen papierwinkel.

 

Aanvragen zijn gratis en verplichten tot niets. Ontvang binnen een paar minuten een antwoord. Wanneer je wordt goedgekeurd, staat het geld de volgende dag op je rekening.