balk
Ga Terug

Koningsdag 

Sinds de beëdiging van Willem-Alexander tot koning van Nederland is 27 april benoemd tot Koningsdag. Deze traditie gaat natuurlijk veel verder terug. In 1891 begon de traditie “Koninginnedag’ nadat koningin Wilhelmina op 31 augustus bekroond werd tot koningin van Nederland. Deze dag ontwikkelde zich vooral tot een feestdag voor kinderen.

Nederland kent na koningin Wilhelmina nog meer staatshoofden die deze traditie hebben voortgezet. Koningin Juliana (1948), koningin Beatrix (1980) en onze huidige koning Willem-Alexander (2013).

Het staatshoofd bezoekt ieder jaar een andere stad om daar activiteiten te doen met het gezin. Hier zijn ieder jaar duizenden mensen bij aanwezig. Dit jaar is onze koning Willem-Alexander te vinden in Dordrecht. Hij zal hier samen met zijn vrouw koningin Máxima en hun drie dochters aanwezig zijn. Naast dat het koningsdag is zal Willem-Alexander ook 48 kaarsjes mogen uitblazen, de koning is namelijk jarig op deze dag!

Vrijmarkten

Tijdens koningsdag is het traditie dat overal in Nederland vrijmarkten worden gehouden. Ouderen en kinderen verkopen meestal spullen die niet meer nodig zijn voor een lage prijs, dit onder het mom van “het weggooien is zonde”. Het gaat deze dag niet om hoeveel de opbrengsten zijn maar om de gezelligheid en de saamhorigheid binnen Nederland. Toch wordt er op deze dag veel geld uitgegeven door de bezoekers van de vrijmarkten. De totale omzet dat werd verdient door vrijmarkten in 2014 bedroeg maar liefst €186 miljoen! De grootste vrijmarkt is te vinden in onze hoofdstad Amsterdam. 

Terrassen

Voor iedereen in Nederland is koningsdag een vrije dag. Dit is natuurlijk de uitgelezen kans om met vrienden of familie te genieten op het terras. Heerlijk met een hapje en een drankje genieten in de buitenlucht op een nationale feestdag. Het is daarom ook belangrijk om vroeg richting de terrassen te gaan, voor dat je het weet valt er geen plaats meer te bemachtigen.

Kingsday Festival

Een echte aanrader is het Kingsday Festival dat op 27 april in Amsterdam wordt gehouden. Er zullen in totaal vier stages zijn waar top acts zoals Yellow Claw, Kygo, Robin Schulz, Diplo en vele anderen zullen gaan optreden. Dit is de ultieme manier om koningsdag in stijl te vieren. De hoeveelheid beschikbare kaarten zijn beperkt dus bestel snel je Kingsday festival kaartjes voordat het te laat is!

Bekijk nu hier de Kingsday festival aftermovie van 2014 om een impressiete krijgen van het evenement.Geniet van deze feestdag!

 

Vraag nu aan

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +