balk
Ga Terug

 

 

Michiel weer. Hebben jullie een even rustgevend weekend gehad als ik? Niets beter dan een luie zondag op de bank, juist? Echter is dit niet voor iedereen even relaxed, vooral wanneer je met financiële stress zit. Met deze blogposts wil ik mensen helpen om uit een benarde financiële situatie te raken of een benarde financiële situatie te voorkomen. Vorige week zei ik dat ik vandaag enkele tips ging geven om je vaste uitgaven te verkleinen en zo ook je budget te vergroten. Hieronder vind je enkele tips terug.

 

Huishoudelijke tips

Ben je altijd thuis? Ik niet namelijk, echter staat de verwarming ook aan als ik weg ben. Dit is een verspilling van energie en dat kost dus ook meer geld. Ik heb enkele weken geleden thuis een programmeerbare thermostaat laten installeren, nu staat mijn verwarming enkel aan als ik thuis ben. Hierdoor bespaar ik energie en geld. Trek ook de stekkers van alle elektrische apparaten uit de stopcontacten wanneer je ze niet gebruikt. Ondanks dat deze zijn uitgeschakeld verbruiken ze toch nog steeds elektriciteit. Dit kan je tot €15 per maand besparen, lijkt weinig maar doe dit maal 12 en je zit op €180 euro per jaar. Dit is toch een mooi extra bedrag.

 

Verzekering

Voor wie mijn Blog van vorige week heeft gelezen weet dat ik in bezit ben van een auto. Nu gebruik ik mijn auto enkel in het weekend en als ik boodschappen moet doen. Dit is veel te weinig om maandelijks €100 te betalen. Hierdoor heb ik besloten om over te stappen een verzekering op kilometer basis. Dit scheelt me per maand €45 euro. Dit is toch een heuse besparing.

 

Voeding en drinken

Als je je boodschappen gaat doen, probeer zoveel mogelijk huismerken van de supermarkt te kopen. Deze zijn vaak de helft van de prijs als merkproducten. Het enige verschil is meestal de verpakking, een groot deel van de producten in de supermarkten worden op dezelfde plek gemaakt. Wat is het verschil? De merkproducten worden eerder verpakt en verwerkt dan de huisproducten. Dit is het enige verschil tussen A-merk en huismerken die op dezelfde plaats worden gemaakt. Let er wel op, de huismerken zijn te vinden onderaan de rekken. Dit is omdat men makkelijker dingen oppikt die op ooghoogte liggen.

In plaats van ‘s middags lunch te kopen, kun je ook bij het avondeten een beetje extra maken voor je lunch de volgende dag. Dit spaart ook uit. Daarnaast kun je boterhammen meenemen naar werk. Dit is goedkoper dan elke middag een broodje te kopen. Broodjes kosten ongeveer €4 euro hier kan je 2 broden mee kopen bij de bakker, daar kom je wel een paar dagen mee door. Mede blogger Sara van “Gewoon Lekker Groen” heeft een heerlijk recept voor een lunchgerecht. Klik hier om het recept te bekijken. Dit is niet alleen gezond maar ook een enorm hippe manier om je lunch te maken en te bewaren.

Begin je eigen kleine moestuin in de tuin. Groenten en fruit worden met de dag duurder, maak daarom je eigen moestuin. Dit is goedkoper en je producten kunnen niet verser zijn. Daarnaast eet je hierdoor seizoensgebonden. Dit is goed voor je en je kunt verschillende nieuwe recepten uitproberen.

 

Overige besparingen

Vergelijk je telefoonabonnement. Betaal je meer dan dat je verbruikt denk er dan over na om een minder duur abonnement te nemen. Hetzelfde geldt voor je wifi en televisie. Vergelijk en kijk wat goedkoper uitkomt. Tegenwoordig kan je ook bundels nemen waarmee je nog extra kan besparen. Telefoonabonnement.nl is bijvoorbeeld een goede site om te vergelijken.

Bent u een roker? Ooit al gedacht aan stoppen? Misschien helpt dit om je te overhalen om te stoppen met roken. Rook je ongeveer een pakje om de 2 dagen kost dit je €32 euro per week. Per jaar is dit €1.664 euro. Na 10 jaar kan je hiervan een nieuwe auto kopen. Het spaart niet alleen in je portefeuille maar doet ook wonderen voor je gezondheid.

 

Korte samenvatting

Er zijn dus verschillende zaken waarmee je je budget kunt vergroten en je vaste uitgaven kan verminderen. Kijk dus uit naar goedkopere verzekeringen/abonnementen. Let op wat je koopt in de supermarkt en maak je eigen lunch. Kijk of je binnenshuis enkele aanpassingen kan doen waarbij je energie bespaart.

 

Dit waren enkele tips om je vaste kosten te verminderen. Ik hoop dat deze je kunnen helpen en je zo je budget kan vergroten. Volgende week ga ik verschillende apps voor je telefoon (die betrekking hebben tot het budget) vergelijken.

 

Tot de volgende,

 

Michiel