balk
Ga Terug

 

Wat is geld? Iedereen weet wat het is, echter niet iedereen kan het even goed beheren. Ook ik heb het hier af en toe nog lastig mee. Met deze blog hoop ik een beter zicht te werpen op het beheren en controleren van mijn geld. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk tips zelf te ondervinden en hier verslag van te doen.

Wie ben ik? Ik ben Michiel een 27-jarige leerkracht uit Amsterdam. Ik ga me de komende weken focussen op mijn geld en uitgaven. Dit hou ik bij en rapporteer ik terug in deze blog. Ook verdiep mij ik mij verder in 3 basis principes van geld. Deze zijn budget, sparen en spenderen.

 

Budget

Voor je kan sparen en spenderen moet je een budget vaststellen. Je budget bepalen is redelijk gemakkelijk, het beheren en je er aan houden is helaas niet altijd even vanzelfsprekend. Je budget bereken je door al je inkomsten te nemen en hiervan je vaste uitgaven af te trekken. Dit zal je een bedrag geven, aan de hand hiervan kan je de rest van de maand uitgaven doen en eventueel sparen.

 

Sparen

Als ik aan sparen denk, denk ik aan de toekomst. Dit is zowel in de verre als nabije toekomst. Sparen doe je voor verschillende zaken. Dit kan gaan over een nieuwe laptop, een vakantie, een nieuwe auto of je pensioen.

Voor al deze verschillende vormen van sparen kan je verschillende spaarrekeningen openen. Je kan dus op verschillende manieren sparen voor een bepaald product.

 

Spenderen

Elke dag word ik wel verleid om iets nieuws te kopen of geld uit te geven aan een nieuw product. Veel van deze dingen heb ik niet nodig toch twijfel ik over de aankoop. Zo nu en dan koop ik deze “onnodige” producten zelfs. Het is belangrijk om een duidelijk verschil te creëren tussen de zaken die ik nodig heb en de zaken die ik wil.

Daarnaast ga ik me meer focussen op mijn noodzakelijke uitgaven. Met dit bedoel ik boodschappen en dergelijke. Ik ga deze uitgaven zoveel mogelijk proberen in te drukken. Dit geeft me meer mogelijkheden tot sparen.

 

Binnenkort meer

Ik heb je nu een algemeen idee gegeven over mijn blogpost. Ik ga de komende weken informatie geven over allerlei financiële zaken, beginnende met het onderwerp budget. Ik ga mezelf volledig verdiepen in mijn financiën om zo een beter overzicht te krijgen over mijn inkomsten en uitgaven. Ik hoop dat jullie hier ook iets uit kunnen leren en zo eventuele financiële stress momenten zullen vermijden.

 

Tot de volgende,

 

Michiel