balk
Ga Terug

 

Hey, Michiel hier! Genoten van jullie weekend? Ik in ieder geval wel. Vorige week zijn we begonnen met sparen, ik heb enkele basisprincipes overlopen en besproken. Deze helpen het spaarproces te vergemakkelijken. Vandaag geef ik enkele handige tips om verder geld te besparen. Dit zullen kleine zaken zijn die iedereen kan toepassen zonder al te veel moeite te hoeven doen.

 

Drinken & Eten

Waar je enorm veel geld kan besparen zijn je boodschappen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar de producten die in uitverkoop zijn. Deze zijn vaak aan de halve prijs. Let op promoties als je je wekelijkse boodschappen aan het doen bent. Verzamel ook coupons. Promoties en coupons gaan vaak hand in hand als het over boodschappen gaat.

Vergeet je zeker niet in te schrijven voor de klantenkaart van je supermarkt. Zo word je nog extra beloond. Met een klantenkaart kan je punten sparen en ontvang je vaak extra korting.

Kies voor de huisproducten in plaats van de merkproducten. Dit heb ik al eerder vermeld in een van mijn budget blogs. Deze zijn goedkoper en worden op de dezelfde plek gemaakt als de merkproducten. In plaats van water in petflessen te kopen ga voor water van de kraan. Dit spaart geld uit. Staat de smaak van kraantjeswater je niet aan? Kan je altijd een waterfilter aanschaffen.

Al aan je eigen moestuin gedacht? Zo spaar je op de aankoop van groenten. Je hoeft geen grote tuin te hebben om je eigen moestuin aan te leggen. Tegenwoordig kan je ook een moestuinbox kopen. Dit is een houten vierkant, elke zijde van dit vierkant is ongeveer 1 meter lang. Dit geeft een totaal van 1 vierkante meter. Je kan je box ook verdelen in verschillende compartimenten. Zo groeien je groenten niet door elkaar. Een heel handig en leuk alternatief. Je kan er ook een fijne hobby van maken.

 

Gezondheid

Al er aan gedacht om je fitness abonnement op te zeggen? Deze zijn vaak enorm duur, terwijl je perfect thuis kan sporten. Thuis is dit uiteraard kosteloos. Rond het park lopen is natuurlijk gratis. Wil je meer dan alleen lopen? Er zijn voldoende fitness applicaties op je telefoon terug te vinden. Vele zijn gratis. Mijn favoriet is Sworkit. Hierop vind je ook filmpjes terug over hoe je de bepaalde oefeningen moet doen. Er is ook een grote variatie tussen de verschillende oefeningen, deze gaan van krachtoefeningen tot yoga en pilates.

Bij gezond eten hoort ook een gezond leven. Hoe beter je leeft hoe minder ziek je bent. Minder ziek zijn betekent ook minder dokter en geneesmiddelen kosten. Dit spaart ook geld uit.

Maak zo weinig mogelijk gebruik van je wagen. Wandel of fiets zoveel mogelijk naar plaatsen. Een gezond en goedkoper alternatief om rond te komen.

 

Huishouden

Als je jezelf wast, neem dan een douche in plaats van een bad. Dit spaart op water en is goed voor het milieu. Stel ook een timer van 4 minuten in. Dit is voldoende om te douchen en jezelf te wassen. Als een timer niet voldoende is om je uit de douche te krijgen kan je altijd dit alternatief aanschaffen. Hierbij word je letterlijk de douche uitgedwongen.

Spaar al je kleingeld dat je niet uitgeeft. Breng dit samen in een spaarpot. Haal deze op het einde van het jaar leeg. Je zult verbaast zijn hoeveel geld je hiermee wel niet bij elkaar kan sparen.

Vervang al je lampen met spaarlampen. Deze gaan langer mee en sparen je weer wat geld uit.

 

Dit waren enkele tips om geld te sparen. Uiteraard zijn er meerdere manieren om geld te besparen. Met creativiteit kom je al een eind. Mijn favoriete manier om te sparen zijn de moestuin en fitness applicatie. Volgende week ben ik er weer. Ik wens jullie nog een fijne week.

 

Tot de volgende,

 

Michiel