balk
Ga Terug

 

Michiel hier. Deze week bespreek ik wanneer het de beste periode is om je geld te spenderen aan bepaalde zaken. Zo haal je het maximale uit het spenderen als je wilt spenderen. Vorige week hebben we het verschil tussen willen en nodig hebben van aankopen besproken. Door bijvoorbeeld impulsen tegen te gaan verklein je de kans dat je in geldnood komt door het doen van onnodige aankopen.

Ik heb een lijst gemaakt van wanneer het beste moment is om bepaalde zaken te kopen, dit gaat van huishoudelektronica tot een auto. Zo haal je het meeste uit het spenderen van je geld. In de maanden januari en februari heb ik zo 40 euro op de aankoop van kleding bespaard en 120 euro op de aankoop van een nieuwe bank voor in de huiskamer. Door op de juiste moment te spenderen kan je geld besparen op een aankoop.

 

Spenderen in januari

Winterkleding

Uiteraard is er na de feestdagen de uitverkoop van kleding. Dit is het perfecte moment om kleding aan te schaffen. Vaak vind je dingen terug die je enkele maanden geleden te duur vond om te kopen. Deze uitverkoop is voor winterkleding. Deze uitverkoop is zowel in de winkels zelf als online.

 

Spenderen in februari

Meubilair

In februari is een uitverkoop in meubilair. Het goede moment om je woning een nieuwe facelift te geven. Weg met de bank die je van schoonmoeder cadeau hebt gekregen. Nieuwe banken, tafels en stoelen worden op de markt gebracht, vandaar de uitverkoop. Zo kan je tot de helft besparen op de aankoop van een sofa. Dit maakt februari dus het geschikte moment om je geld te spenderen aan meubilair.

Huishoudelektronica

In februari komt er nieuwe huishoudelektronica op de markt, het goede moment om een nieuwe toaster aan te schaffen. Zo kan je dag met een zorgeloos ontbijt beginnen. Toast met spek en ei, kan toch niet beter? Bij de huishoudelektronica horen ook mobiele telefoons. Dit omdat de telefoonfabrikanten in februari met een hun nieuwe collectie komen.

 

Spenderen in maart

Chocolade

Kunt u niet genoeg krijgen van chocolade? Maart is de maand om je geld aan chocolade te spenderen. De supermarkten willen van hun Valentijn-chocolade af en willen de paas-chocolade in de schappen plaatsen. Je hart gebroken op Valentijn? De goede gelegenheid om je verdriet weg te eten met de koopjes in maart.

Reiskoffers

Nieuwe reiskoffers koop je het beste in maart. Kun jij je droomreis al inbeelden? Daar hoort toch geen versleten ouderwetse koffer bij? Doe al de hoofden op de luchthaven draaien met je gloednieuwe koffer. Het blijft tussen ons dat deze uit de uitverkoop komt. Let er wel op deze uitverkoop is op de collectie van het voorbije jaar aangezien de nieuwe collectie uitkomt in maart.

 

Spenderen in april

Vakantie boeken

Al met je gedachten op het strand in de zomer? Boek dan in april je vliegvakantie. Deze maand is het goedkoopste om zomervliegvakanties te boeken. Uit onderzoek is ook gebleken dat het boeken van je vliegtickets goedkoper is op een dinsdag of woensdag middag. Dit is omdat veel maatschappijen op dinsdag hun wekelijkse last minute deals beginnen aan te bieden. Wij geven nog enkele tips mee zodat je steeds de goedkoopste vliegtickets kan vinden en zo je geld niet onnodig hoeft te spenderen.

Laptops

April is een goede maand om een nieuwe laptop te kopen, dit is omdat de nieuwe collectie laptops dan wordt uitgebracht. Er komt later in het jaar nog een periode om je geld aan een nieuwe laptop te spenderen. Daar komen nog op terug.

 

Spenderen in mei

Sportenschool

Wil jij je lichaam nog snel in topvorm krijgen voor de zomervakantie? Neem dan een fitnessabonnement in de maand mei. Vele fitnesscentra geven in mei korting omdat meer en meer mensen buiten gaan sporten, dit komt natuurlijk omdat het weer buiten beter wordt. Maak hiervan gebruik om die droom van een 6-pack werkelijkheid te maken.

 

Spenderen in juni

Ondergoed

In juni wordt ondergoed en lingerie goedkoper aangeboden. Vele lingerie en ondergoed verkooppunten houden een midden-seizoen uitverkoop. Verwen jezelf en je partner. Niet alleen de temperatuur zorgt dan voor stoom onder de lakens. Perfect om wat tijd en aandacht aan je partner te spenderen lijkt me.

 

Spenderen in juli

Zomerkleding

Wat laat met de aankoop van zomerkleding? Dat moet u in juli snel naar de winkel, de zomerkleding is in juli namelijk in de aanbieding. Dit is omdat de herfstcollectie er aan komt.

Juwelen

Verdient uw geliefde enkel het beste? Verras hem of haar met juwelen. In juli is de prijs van juwelen het laagst. Dit omdat Moederdag, Valentijn en Kerst nog ver weg is. “Diamants are a girls best friend” wordt toch altijd gezegd.

 

Spenderen in augustus

School- en kantoorspullen

School staat weer voor de deur. Niet alleen voor de kinderen begint het harde werk weer, vele ouders moeten ook terug aan het werk. Hierdoor zijn schoolgerei en kantoorspullen in de aanbieding. Zo ben je helemaal voorbereid om er met volle moed tegen aan te gaan!

Zwemkleding

Voor de planners en de ijsberen onder ons. Zwemkledij is in de uitverkoop in augustus. Dit omdat de zomerperiode erop zit. Misschien vind je al wel je droom badpak voor de Nieuwjaars duik.

 

Spenderen in september

Tuingereedschap

Was je tuin dit jaar niet om aan te gluren? In september is het tuingereedschap in de aanbieding. Dit is omdat de zomer er op zit. Voor de komende maanden is tuingereedschap niet echt meer nodig. Ze bieden het gereedschap goedkoper aan omdat de nieuwe collectie onderweg is. Zo krijg jij je tuin de volgende zomer in een betere staat, net zoals de tuinen van het paleis van Versailles.

Keukenapparatuur

Klein keukenapparatuur is ook goedkoper in september. Potten en pannen worden in september goedkoper aangeboden. Dit is voornamelijk voor studenten die op kamers wonen. Het nieuwe schooljaar begint in September, hierdoor zijn er veel studenten die op kamers gaan in deze maand. Zij vinden dan goedkoop keukenapparatuur terug. Zo kan zoon- of dochterlief zijn of haar geld spenderen aan echte studentenzaken.

 

Spenderen in oktober

Nieuwe Auto

Je geld spenderen aan een nieuwe auto doe je het beste in oktober, dit omdat de wagenfabrikanten nieuwe modellen uitbrengen in september. De handelaren willen af van hun auto’s die ze op voorraad hebben en kunnen vaak goede deals aanbieden op een nieuwe auto. U kan hierdoor enkele duizenden euro’s besparen.

Vakantie

Ken jij veel mensen die in oktober op vakantie gaan? Ik niet in ieder geval. Daarom bieden veel reisagentschappen goedkope vakanties aan in oktober. Perfect om er even tussenuit te gaan en te genieten van een mooie nazomer of als je pech hebt herfstbuien. Het weer in Portugal of Spanje is nog steeds perfect T-shirtweer in deze periode van het jaar.

 

Spenderen in November

Trouwjurk

Ben je moedig genoeg geweest om je vriendin ten huwelijk te vragen? Doe jezelf en je portefeuille een gunst en geef deze tip even door. Trouwjurken zijn goedkoper in november. Dit omdat dit de minst populaire periode is om in te trouwen. Een beetje op voorhand plannen kan je wel enkele honderd euro’s schelen.

Black Friday

Black Friday, het fenomeen dat is overgewaaid uit Amerika. Dit is de dag van het jaar om koopjes te doen. Vele winkels bieden dan elektronica en huishoudapparatuur voor halve prijzen aan. Je kan dus als je geluk heeft een wasmachine of nieuwe televisie met flinke korting vinden. Let wel op, niet elke winkel doet mee aan Black Friday.

 

Spenderen in December

Mobiele telefoon

December draait om kerst. Hierdoor is er niet echt iets in aanbieding.  Wat wel gebeurt is dat na de feestdagen de prijs van mobiele telefoons naar beneden gaat. Dit omdat een mobiele telefoon een populair geschenk is. De overgebleven telefoons, daar willen de winkels van af aangezien de nieuwe collectie in februari in de winkels ligt.

Kerstaankopen/Sinterklaasaankopen

Plan je kerstaankopen en Sinterklaasaankopen goed. Doe deze eerder in het jaar en maak gebruik van de aanbiedingen die ik heb gegeven. Rond de kerstperiode zullen de prijzen van veel producten ook de lucht in gaan. Zo hopen de verkooppunten en winkels nog wat extra winst te boeken.

 

Besluit over spenderen

Bijna elke maand zijn er wel koopjes waar je je geld aan kan spenderen. Probeer hier zeker rekening mee te houden, door aan verstandig spenderen te doen kan je redelijk wat geld uitsparen. Denk dus volgende keer goed na als je je geld aan iets nieuws wilt spenderen, is het wel de juiste tijd om dit te doen.

 

Tot volgende week,

Michiel