balk
Ga Terug

 

De Moederdag die wij kennen werd succesvol in 1907. De jongedame Anna Marie Jarvis wilde haar overleden moeder eren. Ze wilde haar moeder bedanken voor haar harde werk tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Haar moeder zorgde namelijk voor medicatie en eten voor de soldaten. Anna nam contact op met de gouverneur van Virginia om haar te helpen met het eren van haar moeder en meteen ook alle andere moeders in de staat Virginia. Zij kwam dus met het idee van Moederdag. Dit kwam tot de oren van president Wilson. Hij vond dit een geweldig idee en besloot in 1914 om Moederdag een nationale feestdag te maken. Moederdag zou elke 2e zondag van mei plaatsvinden. In 1925 heeft Nederland Moederdag overgenomen.

 

Vraag nu aan

 

Sterke vrouwen op Moederdag

Alle moeders verdienen een grote pluim op Moederdag, allemaal werken ze even hard om alle orde op zaken te krijgen voor hun gezin en familie. Wij zijn opzoek gegaan naar moedige moeders en vrouwen die de wereld voorgoed hebben geholpen te veranderen. Zij verdienen nog net dat bloempje meer op Moederdag voor al het werk dat zij gedaan hebben voor het vrouwelijke geslacht.

 

Billie Jean King

Billie Jean King was de beste vrouwelijke tennisspeler in de jaren 60. In totaal heeft ze 39 Grand Slams op haar naam staan. Buiten een uitstekende tennisspeelster, was Billie Jean ook een belangrijke voortrekker voor gelijkheid tussen geslachten. Zo vond in 1973 een uitzonderlijke tenniswedstrijd plaats. ‘’The Battle of The Sexes’’, ook wel het gevecht van de geslachten. Hier nam Billie Jean King het op tegen een mannelijke tennisspeler. Deze man was Bobby Riggs. Bobby verklaarde namelijk dat vrouwen nooit van mannen konden winnen omdat vrouwen het zwakkere geslacht zijn. Uiteraard gaf Billie Jean hem een pak slaag op het tennisterrein en won ze de tenniswedstrijd overtuigend. Het was niet alleen een mooie zege voor haar maar voor de hele vrouwelijke gemeenschap. Bobby Riggs moest zijn woorden snel inslikken na het verlies. Enkel al door Bobby Riggs zijn mond te snoeren verdiend Billie Jean King een extra bloemetje op Moederdag. Hieronder kunt u zien hoe geweldig Billie Jean was!

 

 

Rosa Parks

Het verhaal van Rosa Parks begint op 1 december 1955 met een simpele busrit. In die tijd werd er spijtig genoeg nog een verschil gemaakt tussen de donkere en blanke bevolking. De blanken werden bevoordeeld en werden beter als de donkere bevolking beschouwd. Dit principe telde in Amerika ook voor de bussen. Blanken kregen voorrang op een zitplaats op de bus. Rosa Parks was een donkere dame die op de bus zat. Toen de bus vol was stapte er een blank persoon in de  bus. Deze persoon eiste de zitplaats van Rosa op. Dit weigerde Rosa echter en hiervoor werd ze opgepakt.

Zo aangedaan door het onrecht besloot Rosa dat er iets moest veranderen. Ze nam het sinds dien op voor de algemene mensenrechten en voor gelijkheid. Haar campagnes vergaarde zoveel bekendheid dat Martin Luther King Jr. hier ook te horen van kreeg. Hij nam contact op met Rosa Parks en samen gingen ze de strijd aan om een einde te maken aan dit onrecht. Rosa werd gezien als een van de voortrekkers van de gelijkheid. 

Moeder Teresa

Moeder Teresa was de moeder voor iedereen die dacht dat hij of zij er alleen voor stond. Ze richtte in India de organisatie ‘’de Missionarissen van Naastenliefde’’ op. Hierbij stond hulp voor de arme centraal. Moeder Teresa stelde geen vragen en hielp waar nodig. Dit leverde haar in 1979 de Nobelprijs voor de vrede op. In September van dit jaar zal moeder Theresa heilig worden verklaard.

Moederdag is voor iedere moeder. Voor de moeders van vandaag en de moeders in onze gedachtes. Wij wensen alle moeders een geweldige Moederdag. Laat jullie maar goed verwennen door jullie geliefden. Fijne Moederdag! In geval dat u hulp nodig heeft voor het ideale Moederdagsgeschenk, Ferratum staat altijd voor u klaar.

 

Vraag nu aan

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +