balk
Ga Terug
online shoppen

Elk jaar groeit het aantal mensen dat bij voorkeur spullen online koopt. Sterker nog, volgens Eurostat, winkelde in 2017 68% van de internetgebruikers in de Europese Unie online.

Het is vast niet verrassend dat de mensen in de leeftijdsgroep 25 tot 34 de meest actieve onlineshoppers zijn (77% van de internetgebruikers). Het is echter wel interessant dat het percentage aan onlineshoppers enorm varieert binnen Europa, van 23% van de internetgebruikers in Roemenië tot 86% in het Verenigd Koninkrijk.

Als je een jong gezin hebt, zijn er talloze redenen waarom onlineshoppen de juiste keuze kan zijn. Hier zijn zes van die redenen:

 

1. Gemak

Jonge gezinnen met baby’s willen uiteraard veel tijd met de nieuwe baby doorbrengen. Een kind opvoeden kan lastig zijn en de tijd vinden om alles op rolletjes te laten lopen - van boodschappen doen tot nieuwe kleding kopen - is zo goed als onmogelijk. Daarom is het gemak van onlineshoppen zo geweldig.

Dat je altijd en overal kunt shoppen zonder dat je de deur uit hoeft, is een van de grootste voordelen. Online winkels maken de reis naar het winkelcentrum of de supermarkt een stuk onaantrekkelijker.

 

2. Tijd is kostbaar 

Tijd is kostbaar, dus kun je je tijd beter met je baby doorbrengen. Voor ouders zijn dagen sowieso al te kort om alles gedaan te krijgen als je je kinderen probeert op te voeden.

Door online te shoppen kun je die energie gebruiken om andere dingen te doen die je echt niet online kunt doen.

 

3. Alles wat je nodig hebt

Op het internet is alles te vinden wat je nodig hebt. Online winkels hebben vaak meer keus qua producten dan de fysieke varianten.

Op een paar uitzonderingen na hebben online winkels geen last van voorraadbeperkingen of het vinden van de juiste kleur of maat. Het kan frustrerend zijn jezelf helemaal naar het winkelcentrum te slepen om daar te ontdekken dat ze de juiste maat of kleur niet hebben.

Als je online shopt, is het ook makkelijker bijzondere, zeldzame producten te vinden die je in meer traditionele winkels niet zult tegenkomen.

 

4. Besparen

Naast het gemak zijn de lagere prijzen ook een belangrijke plus voor het onlineshoppen. Omdat onlinewinkels geen fysieke winkelruimte hoeven te huren, kunnen ze hun goederen tegen lagere prijzen aanbieden.

Veel online winkels rekenen geen verzendkosten als je meer dan een bepaald bedrag besteedt, dus dat maakt de aankoop nog goedkoper. Maar zelfs als je wel verzendkosten moet betalen, is de kans groot dat je toch nog goedkoper uit bent.

 

5. Veilig winkelen

Hoewel online fraude en cyberaanvallen altijd kunnen voorkomen, wordt de beveiliging van online winkels en e-commerce platforms steeds effectiever in het beschermen van je transacties. 

Door een paar basisregels te volgen zoals alleen betrouwbare winkels te gebruiken, kopersbescherming te gebruiken en geen openbare computers te gebruiken, kun je vol vertrouwen en veilig online je aankopen doen. Dit artikel op CNET heeft goede aanbevelingen om met een gerust hart te kunnen shoppen. 

 

6. Speciale aanbiedingen

Als de lage prijzen niet voldoende zijn, kun je je vaak ook opgeven voor de nieuwsbrieven van je favoriete winkels voor speciale aanbiedingen, extra korting en zelfs gratis verzending; dit maakt onlineshoppen nog aantrekkelijker.