balk
Ga Terug

 

Pasen, de favoriete periode van het Ferratum personeel. Reden hiervoor? Omdat we dan bedolven worden onder een berg van chocolade. Iedereen neemt wel wat chocolade mee naar het werk. Dit bracht ons op een idee. In de plaats van deze chocolade alleen maar te eten, waarom maken we er geen test van en kiezen wij onze favoriet. Zo kunnen wij onze klanten nog op een andere vlak als financiën verder helpen. Iedereen eet toch graag de beste chocolade?

De Paaschocolade

Wij hebben onze goede collega Benjamin op pad gestuurd. Zijn missie: chocolade kopen. Hij is teruggekomen met chocolade paashazen van Aldi, Albert Heijn en Lidl. Wij sommen de gegevens van deze chocolade voor u op.

  • Aldi, €1.39, 100 gram
  • Albert Heijn, €2.00, 60 gram
  • Lidl, €1.29, 200 gram

vraag nu aan

 

De Test

Aan de hand van de intro merkt u wel dat de wij het testen van chocolade niet onderschatten en zeer serieus nemen. Wat heeft u nodig om chocolade te testen? Verschillende chocolade en een glas water, meer niet. Het water zorgt voor de afbraak van de smaak van de overgebleven chocolade in uw mond. Het reinigt als het ware uw smaakpapillen en uw mond. We hebben onze proefkonijnen de chocolade geblinddoekt voorgeschoteld. Enkele criteria waar we op hebben gelet bij het testen van de chocolade:

  • De Smaak: Zoet? Flauw? Bitter?
  • Textuur
  • Presentatie van de chocolade
  • Geur

In spanning kijk ik toe hoe mijn collega’s de chocolade eten en testen. Iedereen neemt zijn tijd, dit kan alleen maar positief zijn, ze nemen de test serieus. Ze brengen mij hun papier met de scores en opmerkingen. Ik kan beginnen met tellen en berekenen welke chocolade de beste is.

 

Het resultaat

Chocolade van Albert Heijn: 3.5/5

De kleur en vorm ziet er goed uit. De geur van deze chocolade is nogal vreemd en doet niet echt denken aan de gekende chocolade geur. De eerste smaak van de chocolade is lekker zoet. Na de eerste smaak komt er een bittere nasmaak opzetten. De chocolade smaakt niet echt naar melkchocolade, hij doet eerder denken aan de smaak van pure chocolade. Echt wegsmelten doet de chocolade niet, hij blijft lang op de tong liggen. Hij heeft een heel intens gevoel. Hij is misschien wat bitterder maar heeft nog veel eigenschappen die aan chocolade doet denken. Zo blijft de nasmaak lang in de mond en blijft de mond ook plakkerig na het eten van chocolade. De nasmaak is eerder romig.  De collega’s die bittere chocolade lekker vinden, waren fan van de chocolade van Albert Heijn. Door deze bitterheid waren de scores van de chocolade zeer uiteen lopend.

 

Chocolade van Aldi: 4/5

De chocolade oogt een beetje plastiekachtig. Niet die mooie afwerking die u zou verwachten. Qua smaak is deze voller en romiger. Niet zo bitter als de chocolade van Albert Heijn. Een goede melkchocolade smaak. Als u aan melkchocolade denkt verwacht u deze smaak. De chocolade is best wel zoet maar heeft meer chocolade eigenschappen. Hij smelt mooi weg op de tong en blijft niet te lang achter. De nasmaak is mooi vol en romig.

 

Chocolade van Lidl: 2/5

De chocolade van Lidl, is de grootste van al de 3 die we hebben getest. Qua presentatie ziet deze er zeer goed uit. Dit geeft ons hoge verwachtingen van de chocolade, hopelijk worden deze ingelost door de smaak. De eerste smaak die u tegemoet komt zodra u de chocolade tot u neemt is de smaak van melk. Deze overheerst en doet de chocolade smaak verdwijnen. De volgende smaak die binnen komt is geen smaak die u van chocolade zou verwachten, het is ook moeilijk om deze smaak te benoemen. Het proeft nogal chemisch en minder natuurlijk. Over het algemeen is dit geen lekkere chocolade.

 

Conclusie

Wat we uit deze test hebben geleerd is dat het duurste niet altijd het beste product is. Als u chocolade wilt inslaan voor Pasen dan moet u bij de Aldi zijn, niet alleen qua smaak is deze chocolade de beste ook heeft hij nog een schappelijke prijs. De chocolade van Lidl was de goedkoopste en dat proeft u spijtig genoeg ook. Ons advies hierover is om deze chocolade links te laten liggen bij het inkopen doen. Ondanks dat deze chocolade het goedkoopste was en daarnaast ook het meeste woog in gram raden wij het af om deze chocolade te kopen. De Chocolade van de Albert Heijn valt redelijk in de smaak. Het is alleen wel duidelijk dat u veel minder chocolade voor uw geld krijgt. De chocolade van de Albert Heijn was het duurste en daarnaast het minste in gram. 

 

Is de maand langer dan de hoeveelheid salaris die u heeft onvangen? U kunt snel 100 tot en met 800 euro lenen bij Ferratum. Bij akkoord ontvangt u het leenbedrag binnen 24 uur*. Ervaar zelf de "Snel Geld Lenen" service van Ferratum en vraag nu een minilening aan via de onderstaande knop.

 

vraag nu aan

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +