balk
paasweekend
Ga Terug

In veel landen wereldwijd is Pasen een vierdaags weekend en daarom een zeer populaire tijd van het jaar om te reizen, vrienden op te zoeken en tijd door te brengen met je kinderen.

Om alles uit het lange weekend te halen, bieden we hieronder vier dingen die je dit paasweekend kunt ondernemen.

 

1. Even lekker weg met Pasen

Je bent niet de enige die Pasen als kans ziet voor een lekker lang weekendje weg. De Britse krant The Evening Standard schatte dat er tijdens het lange paasweekend van 2016 bijna 17 miljoen auto’s de weg op zouden gaan terwijl luchthaven Heathrow 850.000 bezoekers verwachtte.

Als je je op de drukte voorbereid en geen haast hebt, kun je lekker van het lange weekend genieten en een lang, ontspannen uitje of een spannend avontuur boeken.

 

2. Winkelen

Volgens het jaaroverzicht van de National Retail Federation over het bestedingsgedrag rond Pasen  in 2017 was de verwachting dat Amerikanen het recordbedrag van $18,4 miljard zouden uitgeven, meer nog dan het voorgaande record uit 2016 van $17,3 miljard.

Het zal niemand verbazen dat snoep en chocolade boven aan iedereens lijstje staan. Echter, kleding zit snoep op de hielen: 49,6% van de mensen zei dat ze van plan waren deze Pasen nieuwe kleren te kopen.

Mensen willen er op hun paasbest uitzien, waarschijnlijk. Veel winkels hebben speciale acties tijdens het lange paasweekend, zowel online als offline. Zoek dus goed naar die koopjes!

 

3. Uit eten

Winkelen is niet de enige activiteit om je geld aan uit te geven deze Pasen. Steeds meer mensen geven hun geld liever uit aan ervaringen dan aan spullen.

Het Britse bedrijf Springboard dat de prestaties van de detailhandel analyseert zegt dat waar in voorgaande jaren 25% van de totale paasomzet werd opgebracht door modewinkels en 10% door de horeca, ze dit jaar verwachten dat die waarden zullen verschuiven naar respectievelijk 20% en 15%.

De laatste jaren bieden veel restaurants speciale paasmenu’s aan, vaak uiteraard met overheerlijke chocoladedesserts.

Kijk zelf of restaurants in jouw buurt iets speciaals met Pasen doen.

 

4. Paaseieren zoeken

Leuk voor jong én oud; met paaseieren is vermaak gegarandeerd. In het Verenigd Koninkrijk zijn er tal van mogelijkheden zoals het St. Pancras International Station waar paaseieren met speciale codes in de winkels van het station zijn verstopt. Als je een van de gelukkigen bent en een ei weet te vinden, kun je het bij de kassa omruilen voor een leuke prijs.

Veel grote en kleine steden organiseren ook een eigen Paaseieren-evenement dus kijk op Google of er bij jou in de buurt ook iets wordt gedaan.

 

Heerlijke kansen

Je wilt dat lange weekend natuurlijk niet laten schieten. We begrijpen echter ook dat je soms pas de volgende week krijgt betaald en dat je dus wat krap bij kas zit. Nou, geen zorgen. Een microlening van  Ferratum Money kan helpen alles uit dit paasweekend te halen.

Onze ‘same day’ microleningen zijn de snelste, meest toegankelijke manier om een bescheiden bedrag bij elkaar te krijgen. Vul gewoon een aanvraag in via onze gebruiksvriendelijke mobiele app of website. Aanvragen vormen geen verplichting en zijn volledig gratis. Je ontvangt binnen een paar minuten ons besluit. Geen papierwinkel, geen gedoe. Wanneer je wordt goedgekeurd, staat het geld de volgende dag op je rekening. 

 

Als je snel wat geld nodig hebt met Pasen, ‘haas-t’ je dan naar Ferratum Money!