balk
Ga Terug

 

Bij Ferratum houden we van Pasen, echter draait Pasen voor ons niet alleen om paaseieren en chocolade. Pasen is de perfecte tijd om met uw familie of vrienden door te brengen. Heeft u echter geen idee wat u kunt doen tijdens het paasweekend dat valt op 27 en 28 maart? Geen probleem wij helpen u verder. Zo zult u een onvergetelijke Pasen beleven.

Modern Pasen in Nederland

Voor de kinderen is Pasen een heus evenement. In de moderne tijden draait Pasen meer om de vraag waar de paashaas de paaseieren heeft verstopt. Voor ons komt er meer kijken bij Pasen dan alleen maar chocolade en een zoektocht. Het perfecte moment om u te omringen met familie en vrienden. Oorspronkelijk is Pasen een Christelijk feest. De Christelijke tradities hebben plaatsgemaakt voor meer hedendaagse tradities. Wij sommen enkele Nederlandse Paastradities op.

Paasontbijt/brunch

Goed ontbijten is gezond en zeer belangrijk. Het lijkt wel of we daar tijdens Pasen plots aan herinnert worden. Tijdens Pasen organiseren steeds meer en meer Nederlanders een stevig ontbijt of een brunch. We nodigen dan goede vrienden en familie uit en we genieten volop van deze paasdagen. De paasbrunch hoeft u niet thuis te doen, u kunt dit ook buitenshuis doen. Zo voorkomt  u de afwas. Wilt u dit juist wel bij u thuis doen maar heeft u geen idee wat er bij een paasbrunch komt kijken? Hier kunt u enkele tips voor de perfecte brunch/ontbijt tijdens Pasen terug vinden.

Pretpark bezoeken

De avontuurlijke families bezoeken een pretpark op Pasen. De laatste jaren openen de pretparken hun deuren weer rond de paasperiode. Vaak worden er tijdens de wintermaanden nieuwe attracties aan de attractieparken toegevoegd. U kunt dus op Pasen 1 van de eerste mensen zijn die de nieuwe attractie heeft getest. Zo komt Walibi Nederland met een nieuwe achtbaan op de proppen. Deze heet “Lost Gravity”. De achtbaan zal snelheden tot wel 87 km/u bereiken. Enkel een aanrader voor echte waaghalzen en durvers.

Paaspop

Rond deze periode is het ook weer tijd voor het jaarlijkse evenement Paaspop. Dit is een 3-daagse evenement.  Paaspop wordt gezien als de opener van het festival seizoen in Nederland. Omdat het evenement 3 dagen duurt is er ook de mogelijkheid om te kamperen op het speciaal opgezette Paaspop resort. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf €49 euro.

Heeft u een klein financieel duwtje in de rug nodig om de perfecte paasbrunch te organiseren? Of kunnen wij u helpen bij een andere Paasactivitet? U kunt direct geld lenen bij Ferratum. Dit gaat zorgeloos en snel via de onderstaande knop.

Minilening aanvragen

 

Pasen over de wereld

Pasen wordt niet overal gevierd zoals in Nederland. Niet iedereen vindt Paaseieren terug in zijn tuin op Pasen. Wij sommen enkele ongewone Paastradities op van over heel de wereld.

Pasen in Polen

Het is gebruikelijk om in Polen water over elkaar te gooien tijdens Pasen. Dit stamt af van oude legende, deze legende voorspelde dat vrouwen die op Pasen kletsnat werden gemaakt binnen het jaar zouden trouwen. Er zit nog een beetje bijgeloof achter. Nat worden gemaakt in Polen tijdens Pasen zal je geluk brengen tijdens het volgende jaar.

Pasen in Griekenland

Op het Griekse eiland Corfu worden traditioneel op Pasen potten en ander porselein uit het raam naar buiten gegooid. Dit staat voor het verwelkomen van de lente en wordt ook gedaan in de hoop op een goede oogst. De goede oogst wordt dan bewaart in splinternieuwe potten die worden aangekocht.

Pasen in Noorwegen

In Noorwegen draait de paasperiode helemaal om spanning. Rond Pasen is het gebruikelijk om een misdaadroman, serie of film te kijken. Vele uitgeverijen komen ook met speciale misdaadromans met Pasen als thema. Deze worden ‘Paaskekrimmen’ genoemd.

Snel geld lenen om bijvoorbeeld een van deze Paastradities bij te wonen? Bij Ferratum kunt u terecht voor een minilening van €100 t/m €800 via de onderstaande knop.

Pasen in een notendop

Wij hebben u enkele tips gegeven over eventuele activiteiten die u kunt doen tijdens Pasen. Een brunch organiseren, op uitstap naar een attractiepark of naar Paaspop. Dit is allemaal zeer leuk en gezellig maar vergeet zeker geen tijd door te brengen met familie en vrienden. De perfecte gelegenheid om samen op stap te gaan. Wij wensen u alvast een zalig Paasfeest.

 

Minilening aanvragen

 

 

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +