balk
Ga Terug
reizen in de herfst

 

Nu de zomer voorbij is, moeten de meesten van ons weer aan het werk. Echter, als je partner en jij nog vakantiedagen over hebben, is de herfst het ideale moment om te reizen.

Hoewel het vaak gezien wordt als overgangsseizoen omdat de zomerhitte voorbij is maar de winterkou nog moet komen, kan reizen in de herfst zeer aantrekkelijk zijn.

Of het nu een kort weekendje weg is of een paar weken samen naar het buitenland, hier zijn vijf redenen om deze herfst op reis te gaan:

 

1. Alles is goedkoper

Om te beginnen is de herfst niet langer het hoogseizoen en dus zijn er allerlei geweldige aanbiedingen te vinden voor hotels en vluchten. Je hoeft waarschijnlijk niets eens hard te zoeken. Het is standaard dat hotels een prijs hebben voor het hoogseizoen en een andere prijs voor de rest van het jaar.

Enkel en alleen omdat het niet langer hoogseizoen is, kun je een hotel boeken tegen een gereduceerd tarief en dat zorgt ervoor dat de herfst een van de goedkoopste momenten is om op vakantie te gaan.

 

2. De perfecte temperatuur 

De herfst heeft ook nog meer dan voldoende zonneschijn. Je bespaart een hoop op je verblijf en kunt dus tegen een gereduceerd tarief volop van de nazomer genieten.

Hoewel er zo nu en dan nog wel hete dagen zijn, is het weer in de herfst een stuk milder en dus zijn buitenactiviteiten veel prettiger.

 

3. Unieke landschappen 

Als je een buitenmens bent, is de herfst een genot voor al je zintuigen. Van boswandelingen, appels plukken, ontspannen boottochtjes tot bezoekjes aan het park vol gele, oranje en rode blaadjes, de herfst is een adembenemend, pittoresk en uniek jaargetijde.

Maak een onvergetelijke roadtrip of huur een huisje in het bos of in de bergen en laat je overrompelen door al die herfstpracht.

 

4. Minder reizigers = Minder drukte

Omdat er minder mensen reizen dan in de zomer, betekent de herfst minder toeristen en dus minder drukte. Dit betekent uiteraard dat je rustig over de pleinen kunt wandelen en niet hoeft te wachten in de musea.

En omdat er minder toeristen zijn, heb je alle tijd om dat perfecte plaatje te schieten van de Eiffeltoren, het Pantheon of de Kleine zeemeermin.

En tot slot, hoe minder mensen er zijn, hoe flexibeler jullie kunnen zijn met je plannen. Het risico dat zaken zijn uitverkocht is immers gering. Bijvoorbeeld concertkaartjes of dagreisjes.

 

5. Ongelooflijke herfstkeuken

Een ander voordeel van het feit dat minder mensen reizen, is dat je gemakkelijk reserveringen voor restaurants kunt krijgen en kunt genieten van de geweldige seizoensgerechten.

Paddenstoelen, pompoen, kool, appels en zoete aardappels zijn slechts enkele van de producten die in het seizoen zijn.

Zoek terwijl je op reis bent naar restaurants met een herfstmenu en laat je verrassen door al het goede dat de herfst te bieden heeft. Of nog beter, zoek naar restaurants met proefmenu’s zodat je partner en jij een aantal verschillende herfstgerechten kunnen uitproberen. 

 

Waar je dan ook uitkomt deze herfst

Wat je plannen voor de herfst ook zijn, onthoud dat Ferratum Money je kan helpen ze waar te maken.

Onze dagleningen zijn de snelste manier om zaken gedaan te krijgen. Pak je koffers alvast in en vul dan een aanvraag voor een van onze online leningen in.

Een aanvraag doen kost maar een paar minuten en je weet binnen een oogwenk wat het resultaat is. Geen papierwinkel en je hoeft niet in de rij te staan. Wanneer je wordt goedgekeurd, staat het geld de volgende dag op je rekening.

Dus, hebben jullie reisplannen deze herfst?