balk
Ga Terug
kerstfeest

Wauw, niet te geloven dat het alweer december is en dat de Kerst voor de deur staat! Begrijp me niet verkeerd; het was een geweldig jaar. Sterker nog, nu ik zo op dit jaar terug kijk, besef ik hoe anders de zaken er vorig jaar rond deze tijd voor stonden.

Aan het begin van vorig jaar werd ik gepromoveerd tot Sales Manager en besloten mijn vriendin en ik een groter en dus duurder appartement te nemen.

Tijdens de zomer was het erg rustig op het werk van mijn vriendin en daarom werden haar uren gekort. Helaas ging het na de zomer niet veel beter met het bedrijf en ze bleef slechts parttime werken. Dit betekent natuurlijk dat onze financiën het flink te verduren kregen.

 

Met de Kerst voor de Deur

Kerstmis is de tijd van het jaar dat het voor veel mensen lastig is om rond te komen. En hoe zeer we het ook wilden uitstellen, half november moest er echt een besluit worden genomen wat we met de Kerst zouden doen. Met slechts driekwart van het inkomen van een half jaar eerder, waren wij ook zo’n gezin dat offers moest brengen.

Mijn ouders wonen vlak buiten Maastricht en de ouders van mijn vriendin in Groningen en de afgelopen paar jaar had steeds een familie de Kerst opgeëist. We huurden dan meestal een auto en boekten een hotel voor een paar dagen zodat we de kerstdagen bij familie konden doorbrengen.

 

Check en dubbelcheck 

We brengen graag tijd door met onze familie, maar toen we met het lijstje in de hand naar de financiën keken, bleken een auto huren en een hotelkamer er dat jaar niet in te zitten.

We belden onze families om ze te vertellen dat we er dat jaar waarschijnlijk niet bij zouden kunnen zijn. Ze waren natuurlijk erg teleurgesteld, maar ze speelden gelukkig niet op ons gemoed. We hebben gelukkig geen kinderen, dus hoefden we ons geen zorgen te maken dat de kleinkinderen niet met de Kerst bij opa en oma konden zijn.

We wisten wat cadeautjes voor de familie bij elkaar te scharrelen en deze deden we begin december op de post. Maar het voelde gewoon allemaal fout. Tijd met de familie is immers waar het allemaal om gaat.

 

Check en dubbelcheck nog eens

Het was 21 december en mijn vriendin en ik hadden vrij en zaten samen op de bank, een beetje sip dat we niet bij onze families konden zijn. Onze salarissen zouden pas aan het einde van de volgende week worden uitbetaald en wat rekenwerk bleek dat € 300 alles was wat we nodig hadden.

Mijn vriendin was op haar laptop kerstfoto’s van vorig jaar aan het bewerken om er leuke e-cards voor de familie van te maken toen ze ineens een advertentie van Ferratum zag.

Binnen een minuut zaten we samen online een aanvraag in te vullen. Een paar minuten later was onze lening voor € 300 goedgekeurd. De volgende dag stond het bedrag op onze rekening en zonder het iemand te vertellen boekten we snel een huurauto en een hotel online!

 

Het beste geschenk

Op kerstavond kwamen we onverwacht bij haar ouders aan waar beide families aanwezig waren. Wauw.

Familie is het allerbelangrijkst voor ons en hun gezichten toen we voor de deur stonden en “Vrolijk Kerstmis” riepen was ongelooflijk. Ik zou het zelfs het mooiste kerstcadeau ooit durven noemen.

 

Leef je leven

Ferratum is baanbrekende internationale provider van mobiele financiële diensten en pionier op het gebied van financiële technologie. We helpen mensen al sinds 2005 met snelle, eenvoudige en innovatieve financiële oplossingen. 

Bij Ferratum hebben we onze (INSERT LOAN NAME) ontwikkeld om mensen zoals jij te helpen het leven te leven dat ze willen.

 

Dus, hoe kunnen wij jou helpen?