balk
Ga Terug

Er zijn slimme manieren om het maximale uit je vakantiebudget te halen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook op je bestemming kun je kostenefficiënt reizen, eten en op stap gaan. Dankzij de volgende tips kan jij meer doen met hetzelfde budget.

1. Een goede voorbereiding loont

Je papieren op orde: Zorg dat je bijtijds je reisdocumenten, zoals je paspoort en visum, op orde hebt omdat je voor spoedaanvragen vaak extra moet betalen. In de gemeente Amsterdam is dat voor een paspoort bijvoorbeeld 47,55 euro bovenop de reguliere kosten. Let er bij een visum op dat je niet onnodig veel betaalt. Voor de VS betaal je voor een Esta-verklaring bijvoorbeeld 14 dollar op de officiële website. Er zijn websites die voor dezelfde aanvraag extra geld vragen, onder het mom van bemiddeling. Deze prijzen kunnen variëren van 25 euro tot zelfs 76 euro.

Voordelig vluchten boeken: De prijzen stijgen naarmate er meer mensen naar dezelfde vlucht zoeken. Ook het moment van boeken en het moment waarop je wilt vertrekken kunnen van invloed zijn op de prijs. Zo schijnen de vluchten goedkoper te zijn als je boekt op maandag, dinsdag of woensdag en als je doordeweeks wilt vertrekken. Het is verder raadzaam om te kijken naar de prijzen vanaf verschillende vliegvelden. Stel, je gaat op vakantie naar New York op 5 juli 2017. Je kunt dan een vlucht boeken met één overstap voor 858,60 euro vanaf Amsterdam of 614,18 euro vanaf Düsseldorf. Voor een retour reis met de ICE van Amsterdam naar Düsseldorf starten de prijzen bij 38 euro.

2. Selecteer je verblijfplaats zorgvuldig

Als je een stad wilt bezoeken loont het om te kijken naar de prijzen voor verblijfplaatsen in nabijgelegen steden of dorpjes. Ook is het raadzaam om de prijzen van hotels te vergelijken met die van (vaak particuliere) locaties die worden verhuurd via websites zoals Airbnb of Wimdu. We keken voor juni 2017 naar Kopenhagen.

Voor een kamer in een hostel of een eensterrenhotel betaal je er rond de 70 euro. Als je iets meer luxe wilt kun je voor 120 euro per kamer per nacht terecht in een driesterrenhotel. Via Airbnb betaal je met twee personen gemiddeld 95 euro per nacht als je een locatie voor jezelf wilt. Net buiten de stad betaal je voor een hotelkamer in een drie- of soms zelfs viersterrenhotel zo’n 100 euro. Via Airbnb ben je rond de 30 euro kwijt voor een leuk appartementje net buiten Kopenhagen.

3. Kies slim als je vervoer op de plaats van bestemming uitzoekt

Vergelijk de kosten voor het openbaar vervoer en eventuele kortingskaarten, maar ook de kosten voor huurauto’s, taxi’s, binnenlandse vluchten en busreizen. Als je een auto huurt kun je ook geld besparen op navigatieapparatuur. Dit hoef je er niet bij te huren  omdat je op mobiele telefoon gratis navigatie-apps kunt downloaden die ook offline werken, zoals Maps.me.

4. Bekijk vooraf de eetgelegenheden op je route

Het loont om vooraf te kijken waar je bent rond etenstijd en betaalbare eetgelegenheden op je plattegrond te markeren of op te slaan in je mobiele navigatie. Dat bespaart je geld én tijd. Je vindt betaalbare restaurants of cafés bijvoorbeeld met behulp van Google Maps.

Als je via je computer binnen Google Maps zoekt op een plaats kun je klikken op ‘in de buurt’ en vervolgens onder andere specificeren op restaurants of pubs. Hoe meer eurotekens achter de naam van de gelegenheid, hoe duurder deze is. Als je mobiel in Google Maps zoekt kun je gerichter zoeken, bijvoorbeeld op basis van het moment van de dag, het soort eten, je budget of de populariteit onder de lokale bevolking.

5. Profiteer van gratis uitstapjes

In veel steden zijn er gidsen die gratis tours verzorgen, al wordt een kleine fooi vaak wel op prijs gesteld. Deze tours vind je bijvoorbeeld via TripAdvisor waar je op basis van de bestemming kunt zoeken op ‘free tours’ of ‘gratis tours’.

Ben jij er klaar voor? Pak je koffer en ga!

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +