balk
Ga Terug
vakantie met jonge kinderen

Terwijl je probeert te werken en de kinderen probeert bezig te houden tijdens de zomervakantie, is het een luxe als je de tijd kunt vinden om een vakantie voor het hele gezin te boeken.

 

Geen nood, er is nog genoeg tijd. Dus als je nog steeds naar een zomers weekje weg en geschikte bestemmingen zoekt, kijk dan niet verder!

 

Hier zijn vijf last-minute zomerbestemmingen voor het hele gezin:
 

1. Gjerrild Nordstrand, Djursland, Denemarken

Wanneer mensen aan een strandvakantie in Europa denken, denken ze meestal aan Spanje, Portugal of Italië. Echter, het Gjerrild Nordstrand op het schiereiland Djursland in Denemarken is een prachtige strandlocatie waar zowel ouders als kinderen helemaal tot rust kunnen komen.

Met schitterend wit zand en ondiep water is Gjerrild Nordstrand zeer geschikt voor kinderen en perfect voor zwemmen en zonnebaden. Zet je tent op op een van de vele gezinscampings die allemaal combinaties van speeltuinen, trampolines, minigolf en verwarmde zwembaden voor kinderen en volwassenen aanbieden. 

 

2. Disneyland Parijs, Frankrijk

Sinds de poorten voor het eerst open gingen in 1992 is Disneyland Parijs het drukst bezochte pretpark van Europa, en niet voor niets: het is “the happiest place on earth”.

Verdeeld in vijf thematische gebieden en met wel 49 attracties is Disneyland Parijs leuk voor bezoekers van alle leeftijden. Soms zijn er zelfs acties waarbij je elk tweede kaartje gratis krijgt of speciale hotel-en-parkeeraanbiedingen.

 

3. Somerset, Verenigd Koninkrijk

Wat betreft heerlijke plekjes weg waar je lekker kunt ontspannen in de serene natuur, zijn er weinig plekken die boven Somerset in zuidwest-Engeland uitsteken. Met de glooiende heuvels en het prachtige landschap is Somerset het toonbeeld van het Engelse platteland.

Neem je gezin mee naar de spectaculaire boerderijen van de Secret Valley. Je kinderen vermaken zich op de kinderboerderij of in het Black Rock Outdoor Activity Centre terwijl de volwassenen van een wijntje genieten in de wijngaarden van de Secret Valley.

 

4. Attractiepark Liseberg, Gotenburg, Zweden

Attractiepark Liseberg in Gotenburg, Zweden, is het grootste pretpark van Scandinavië en geschikt voor avonturiers van alle leeftijden. Met jaarlijks bijna drie miljoen bezoekers en 42 attracties heeft Liseberg iets voor iedereen.

De wereldberoemde houten achtbaan Balder is er te vinden naast andere hoogtepunten zoals de Valkyria, de langste Dive Coaster van Europa, en de snelste achtbaan van Scandinavië, de HELIX. De kleintjes vermaken zich ondertussen wel in het Barnens Paradis.

 

5. Lanzarote, Canarische eilanden, Spanje

Naast de adembenemende omgevingen en de prachtige stranden is ook het Unesco biosfeerreservaat Lanzarote, een van de Canarische eilanden aan de kust van West-Afrika een geweldige bestemming voor kinderen.

Als je een unieke ervaring zoekt, heeft Lanzarote er twee in de aanbieding. Loop over het maanoppervlak in het Timanfaya National Park en ervaar de surrealistische vulkaanlandschappen. Of verken de diepte van de Atlantische oceaan met de onderzeesafari’s, waar je als bezoekers tot wel 30m onder het zeeoppervlak wordt gebracht.