balk
Ga Terug

 

14 februari, Valentijn. De dag waar romantiek centraal staat. Op 14 februari hangt elke man vast aan een romantisch gebeuren. Of hij nu wil of niet. Helaas wordt deze dag steeds meer een commercieel gebeuren dan een romantisch. Cadeaus komen centraal te staan in plaats van de liefde. Meer cadeaus betekent meer geld uitgeven. Dit kan niet de bedoeling zijn van een dag waar samen en gelukkig zijn het belangrijkste is.

 

Wees origineel

Dat Valentijn tegenwoordig meer een commercieel gebeuren is dan iets romantisch, is voor niemand een verrassing. Men vindt steeds meer reclame terug en meer winkels hangen versiering op, hierdoor ben je als consument eerder geneigd om cadeaus te kopen voor je geliefde. Waarom kun je in plaats van veel geld uit te geven aan je partner, niet origineel te zijn? Maak vouchers die elk moment te innen zijn door je wederhelft. Dit kan gaan van een simpele voetmassage tot een hele week de afwas doen.

 

Hieronder vind je enkele originele ideeën terug die goedkoop of kosteloos zijn. Perfecte activiteiten om met je geliefde te doen.

  1. Sterren kijken, uiteraard is dit enkel mogelijk als het een mooie heldere avond is. Dit kan gecombineerd worden met een gezellige avondwandeling. Neem een deken mee en zoek een afgelegen open plek waar ongestoord uren naar de o zo mooie hemel gekeken kan worden;
  2. Spel avond, haal de gezelschapspellen onder het stof vandaan. Speel bijvoorbeeld Jenga, dit kan je spannender maken door een “straf” te verbinden aan de verliezer. Ook Scrabble kan leuk worden. “20 vragen” is ook een geweldig spel voor 2 personen. Speler 1 denkt aan een persoon of voorwerp. Speler 2 moet binnen 20 vragen proberen te bepalen wie of wat speler 2 in gedachten heeft;
  3. Indoor picknick, maak je leefruimte leeg. Leg een deken neer en haal de essentiële dingen tevoorschijn voor een picknick. Een baguette, wat kaas, ham, fruit en wijn. Een indoor picknick is toch net iets leuker en specialer dan een diner;
  4. Maak je eigen cocktail. Probeer samen met je partner de ideale cocktail te maken. Experimenteer op los, maar vergeet vooral niet te proeven. Houd je niet van alcohol? Dan kun je ook experimenteren met sapjes. Ooit een smoothie met kokos en spinazie gehad? Heerlijk!
  5. Organiseer een schattenjacht, verstop een beloning. Teken een kaart en start een leuke zoektocht. Zorg onderweg voor leuke activiteiten.

 

Zijn deze activiteiten niet helemaal “je ding” en koop je toch liever gewoon een cadeau, echter een beetje krap bij kas? Ferratum kan u hierbij helpen. Wij zorgen er voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

 

Gelukkig samen

Natuurlijk hoeft het niet enkel om cadeaus te gaan. Een gezellig avondje thuis kan al voldoende zijn. Samen tijd op de bank doorbrengen en een gezellige tete-a-tete ( goed gesprek) kom je ook al ver. Breng de kinderen naar de grootouders en maak zijn/haar favoriete gerecht. Maak het avondeten nog specialer (maak een pizza in een hart vorm). Vele wegen leiden naar een romantische dag. Wat absoluut niet mag ontbreken is natuurlijk kaarslicht en een lekkere fles wijn. Wat er later gebeurd laten wij aan jullie over. Wij wensen jullie alvast een romantisch en succesvol Valentijn.