balk
Ga Terug
Elke dag heb je vrije keus, ook bij het eten

Laten we eventjes eerlijk met elkaar zijn. Wij leven in een vrij comfortabel tijdperk. Er is zoveel keuze in vrijwel alles. Volgende keer wanneer je door de supermarkt loopt moet je maar eens even stilstaan bij de enorme keuze die je hebt. Het begrip vrije keus, is in onze tijden volledig tot bloei gekomen.

Wanneer je onderweg naar werk bent en je stopt voor je dagelijkse kopje koffie bij de lokale zaak, vraag je jezelf dan af ; ‘ ga ik nou voor de soya latte, of neem ik die frappucino met magere melk?’. Je wilt een nieuwe telefoon, en je vraagt jezelf af; ‘zou ik voor een Android gaan, of misschien toch de nieuwe iPhone? ‘ Vrije keus, wat een weelde.

Voor diegenen van ons die in de westerse wereld leven, onze vrije keus kent geen limiet. Niet allen tastbare goederen vallen hier onder, maar voor elke beslissing die wij mogen maken. We worden alsmaar geconfronteerd, met vrije keus.

Besluitvorming...

Volgens een artikel van de Amerikaanse krant, The Huffington Post, maakt de gemiddelde persoon ongeveer 12 besluiten voordat de klok 9 slaat in de ochtend. Hetzelfde artikel refereert terug naar een studie van de Cornell universiteit, dat volwassenen gemiddeld ruim 70 beslissingen per dag maken.

De waarheid is echter dat wij vaker dan niet beslissingen maken, zonder erbij na te hoeven denken. Elke vrije keus die we maken, vormt onze identiteit en maakt het verschil in hoe wij ons leven leiden. Waar je gaat wonen, waar je gaat werken; dit zijn allemaal vrije keuzes die je bewust maakt.

Echter, de kleine beslissingen die wij onbewust maken elke dag, hebben ook een grote impact op ons dagelijks leven. Klein of groot, vrije keus zorgt ervoor dat deze ook gewoon beslissingen zijn.

Hoe jij in het leven staat...

De bril waar wij het leven door bekijken, is duidelijk gekleurd, en heeft invloed op hoe wij keuzes maken. Je kan bijvoorbeeld lopen klagen over het feit dat je nooit genoeg geld hebt om de dingen te doen die jij wilt doen.

Echter, hoe wij ons geld spenderen, en hoe wij geld bekijken is ook een keuze. Is geld een bron van stress of zie je het als iets wat je de vrijheid geeft om je leven te leiden. Dit is dus ook onderdeel van de vrije keus, je mentaliteit!

Soms stelt men het maken van een beslissing uit, puur en alleen omdat dit een moeilijke keus is. Het niet maken van een beslissing, is ook een beslissing zelf! Vrije keus, altijd en overal.

Hoe jij de juiste beslissingen maakt!

Soms is het wel eens handig om terug te kijken, en te analyseren waarom je de keuzes maakt die je gemaakt hebt. Je maakt af en toe keuzes op basis van de meningen van je directe omgeving. En dan is het menselijk om zich af te vragen, waarom jij niet het leven leidt dat jij wilt leiden.

Waarom koop ik ‘x’, zou het niet handiger zijn om ‘y’ aan te schaffen....

Het belangrijkste is het begrijpen van het begrip vrije keus, en het feit dat je elke dag vrije keus tientallen keren ondervindt in de puurste vorm. Pas dan zal men zich realiseren wat de juiste keus nou eigenlijk betekent, en hoe zij deze zullen maken.

 

Klik op de like button, mocht u iets aan deze blog hebben gehad. Jij kent iemand anders die piekert over de vrije keus, of beter nog, de juiste keus? Share deze post met hen! Meer tips en verhalen lees je op onze blog

Jij wilt weten hoe Ferratum het makkelijker kan maken voor jouw? 

 

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +