balk
vragen voor een minilening
Ga Terug

Als je er over na denkt om een lening aan te vragen, is er helemaal niets om je voor te schamen. Namelijk, vrijwel iedereen heeft een soort schuld. Zo kan dat een lening voor een auto zijn, creditcard, een hypotheek of de studiefinanciering. Het overkomt iedereen.

Dus, mocht je een lening in overweging nemen, is het meest belangrijke dat je een besluit maakt met kennis van zaken.

Allereerst, is het belangrijk dat je voor de juiste reden een lening aanvraagt. Ten tweede, het is ook belangrijk dat je alle opties tegen elkaar opweegt, en dat je weet waar je precies naar opzoek bent.

Voordat je een lening aanvraagt, zijn er vijf vragen die je jezelf moet stellen.

Hoeveel geld moet ik nou eigenlijk lenen?

Alvorens je een aanvraag doet, vraag jezelf hoeveel geld je precies nodig hebt. Als het doel van de lening is om bijvoorbeeld een product aan te schaffen; is het mogelijk om voor de helft te sparen, en de rest aan te vullen met de lening, waardoor je schuld eigenlijk gehalveerd is.

In het geval dat tijd een belangrijke rol speelt in je overweging om een lening aan te vragen, is sparen dus niet altijd mogelijk.

In ieder geval, begroot eerst, en zie waar je hier en daar wat geld kan besparen. Eenmaal een budget weten op te stellen, kan je bekijken hoeveel je precies nodig hebt als aanvulling, en hoeveel je kwijt kan aan het afbetalen van een lening.

Heb ik wel genoeg inkomen om de lening, inclusief rente terug te betalen?

Het allereerste waar je naar moet kijken wanneer je een lening aanvraagt, is dat het minimumbedrag dat je zult moeten betalen niet elke maand betaalt moet worden. Er komt namelijk wat meer bij kijken, namelijk de te vergoeden heffingsrente. Afhankelijk van de lening, zal de rente dagelijks, wekelijks of maandelijks verheft worden.

Terugkomend op het budget dat je samen hebt gesteld, wat je maandelijks overhoudt voor een mogelijke afbetaling, zal hoger moeten zijn dan het minimale maandelijkse bedrag dat je zal moeten betalen, en ook nog eens de rente over die maand.

Hoe lang heb ik nodig, om die lening af te betalen?

De leen termijn verschilt per type lening. Het ligt inderdaad aan welke lening je precies wilt aanvragen, en hoeveel geld je nodig hebt. Het kan weken zijn of maanden. Het kiezen van de leentermijn, is net zo belangrijk als het kiezen van het bedrag en de bijbehorende rente.

Iets wat je ten alle tijden zult moeten overwegen, is een lening waarbij je vervroegd kunt aflossen. Ferratum, bijvoorbeeld, geeft  klanten de optie om ten alle tijden af te lossen, zonder enige extra betalingen. Dit geeft de klant de optie om afbetalingen te doen op hun eigen tempo, en wat flexibiliteit te geven aan de klant.

Kies voor een lening, die je laat aflossen zonder enige extra kosten.

Hoe ga ik dat oplossen met die andere schulden die ik al heb?

Als je al andere schulden hebt, zij het een credit kaart of andere schulden, is nog meer schuld op je nemen geen goed idee. Je drukt jezelf alleen nog maar verder in de schulden.

Voordat je een aanvraag doet voor een korte termijn lening, zorg ervoor dat je al een plan hebt om je andere schulden af te betalen. Laat je budget het toe om nog een aflossing te doen?

Heb ik de juiste aanbieder weten te vinden?

Mocht je een kortetermijnlening willen dan heb je in Nederland weinig keuze. Je kunt bij de lokale bank een ongeoorloofd debet aanvragen, of je kunt een kortetermijnlening aanvragen.

Buiten de kosten en het totale financiële plaatje, raden wij je aan om een aanbieder te kiezen waarbij je voelt dat het de juiste aanbieder is voor jouw.

Zoek een aanbieder op die vooral een betrouwbaar is, en zoek reviews op het internet op. Zoals die van Ferratum op TrustPilot.

Wik en weeg alles tegen elkaar op, en de keuze die je dus met kennis van zaken maakt, zal ook de beste keuze zijn.

Bij Ferratum, doen wij het net allemaal een beetje anders. Ferratum staat internationaal bekend as een innovatieve en vooraanstaande aanbieder op het gebied van mobiele financiële services, en is een pionier in financiële technologie sinds 2005

Wanneer je een online lening aanvraagt bij Ferratum, kan je erop vertrouwen dat je in de juiste handen terecht bent gekomen. Wij geloven namelijk in duidelijkheid en transparantie. Geen verborgen kosten.

Wanneer het op geld aankomt, heb je u een zorg minder met Ferratum!