balk
De beste 10 bestemmingen in 2019
Ga Terug

De afgelopen paar jaar zijn vliegreizen alleen maar goedkoper geworden. En dankzij die dalende kosten worden steeds meer buitenlandse bestemmingen bereikbaar voor mensen met een bescheiden inkomen. We hebben besloten ons steentje bij te dragen met een aantal aanbevelingen. Hier zijn de meest populaire en meest bereikbare bestemmingen in 2019:

 

1 Wadi Rum, Jordanië

Wadi Rum, de grootste vallei van Jordanië staat ook wel bekend als “de Maanvallei” en is uitgesleten in zandsteen en graniet. Er is Romeinse architectuur te vinden en een adembenemend landschap. Als je de film Laurence of Arabia (1962) hebt gezien, weet je precies wat ik bedoel. Trekking, kamelen- of paardensafari of kamperen op een luxe camping zorgen ervoor dat dit de populairste bestemming in de regio is.

 

2 Griekenland​

De kustresorts van Griekenland maken altijd deel uit van lijsten met topbestemmingen en wij maken daar geen uitzondering op. Het weer, het eten, de stranden en het heldere water en de vriendelijke plaatselijke bevolking zijn de hoofdredenen waarom mensen graag naar onder andere Lefkada, Santorini of Rhodos gaan.

 

3 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is de grootste en dichtstbevolkte stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is er het hele jaar warm, staat er vol futuristische architectuur en heeft een kosmopolitische sfeer omdat slechts een klein deel van de inwoners uit de VAE zelf komt. Indrukwekkende gebouwen zoals de Burj Khalifa of de Burj Al-Arab zijn kenmerkend voor deze “stad van de toekomst”.

 

4 Bali​

Het eiland Bali maakt deel uit van Indonesië, een prachtig deel. Het is de populairste bestemming van Indonesië en toerisme is de drijvende kracht achter de economie met zo'n 80% van de totale waarde. TripAdvisor heeft Bali in hun Traveller’s Choice award uitgeroepen tot een van ‘s werelds topbestemmingen.

 

5 De Maldiven

De Republiek der Maldiven, een eilandengroep bestaande uit 1.192 koraaleilanden, ligt zo’n 1.000 kilometer ten zuiden van het Aziatische continent. Het was tot voor kort een redelijk onbekende bestemming. Dankzij het exotische landschap, het warme klimaat en de geweldige uitzichten is het een perfect paradijsje voor romantische reizen.

 

6 Mauritius​

De Republiek Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan, niet ver uit de kust van Afrika. Toeristen kunnen hier op exotische stranden genieten van ontspannen, zonovergoten dagen. Als je de Maldiven te plat vindt, is Mauritius misschien beter geschikt. Vulkanen hebben steile bergen gevormd die overgroeid zijn met tropisch groen.

 

7 Israël.​​

Israël is al lang dé bestemming voor pelgrims en religieuze toeristen die het Heilige land en Jeruzalem willen bezoeken. Het milde klimaat, het geweldige eten en de goedkope vliegtickets maken de driehoek met de drie grootste steden, Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa een bestemming die je in 2019 niet mag missen.

 

8 Thailand​​​

Of je nou op zoek bent naar exotische stranden, cultuur of de energie van de grote stad, Thailand heeft het allemaal. De belangrijkste attracties van Thailand zijn de honderden tropische stranden, archeologische locaties, adembenemende paleizen en tempels en de bruisende hoofdstad Bangkok.

 

9 Puerto Rico​

Puerto Rico is een bestemming die het sinds de orkaan twee jaar geleden erg zwaar heeft. Maar het toerisme naar dit Hispanische land begint zienderogen aan te trekken. Net zoals de meeste landen op dit lijstje, is de exotische natuur er een ervaring die je niet mag missen.

 

10 Duitsland​

 

Duitsland is het welvarendste land in Europa en heeft een aantal steden die het bezoeken meer dan waard zijn. De welvaart betekent dat er genoeg te zien en te doen is. Steden zoals München, Berlijn, Frankfurt, Keulen en Hamburg hebben een rijke historie, cultuur en het lekkerste bier dat er maar te krijgen is.

 

Hopelijk hebben we je een beetje geïnspireerd wat betreft je volgende vakantie; nu is het tijd om te boeken. Bedrijven als Momondo, Skyscanner of Kiwi.com zijn geweldige als je op zoek bent naar goedkope tickets. Zoek ten minste een maand van tevoren en zoek naar de best mogelijke retourvlucht.