balk
Ga Terug

In mei 2017 onderzocht Ferratum het leengedrag van Nederlandse jongeren 24 tot 35 jaar. Hieruit bleek dat jongeren er vooral van dromen om te reizen, nieuwe dingen te ondernemen of nieuwe dingen te leren. Geld wordt echter door meer dan de helft genoemd als een obstakel om dit in de praktijk te brengen. Stel je eens voor dat geld geen obstakel zou zijn? Welke dromen wil jij als eerste uit laten komen? Een aantal bijzondere bestemmingen en activiteiten om jou te inspireren je dromen te verwezenlijken.

Bijzondere plekken

Als je reist wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk memorabele dingen zien. Tegenwoordig is er gelukkig van alles online te vinden zodat je niets hoeft te missen. Je kunt je onderzoek starten bij de wereldwonderen, de Unesco Werelderfgoedlijst en de online reiservaringen van anderen.

Wereldwonderen zijn bijzondere gebieden of die natuurlijk zijn ontstaan of bouwwerken gemaakt door de mens zoals de Machu Picchu (Peru). De lijst met wereldwonderen vind je hier. Ook op de Werelderfgoedlijst staan zowel cultuur- als natuurmonumenten zoals Archipiélago de Revillagigedo (Mexico). Op deze lijst staat uniek erfgoed dat waardevol blijft van generatie op generatie.

Tegenwoordig kom je online ook veel verhalen en ervaringen tegen van anderen. Zo kwamen wij bijvoorbeeld uit bij de prachtige roze meren die je op meerdere plekken ter wereld kunt vinden.

Salinas de Torrevieja

Salinas de Torrevieja, Alicante, Spanje – foto credits: Traveler

Coole internationale festivals

De combinatie van een mooie reis en een vet festival maakt de perfecte droomcocktail. Misschien ken je de populaire festivals Ultra (VS), Coachella (VS) en Sziget (Hongarije), maar heb je ooit gehoord van Fuji Rock (Japan) en Magnetic Fields (India)? Bijzonder is ook Big Red Bash in Australië, het meest afgelegen festival ter wereld. In een stadje waar maar 100 mensen wonen komen duizenden mensen bij elkaar voor het driedaagse festival, dat je alleen kunt bereiken met een fourwheeldrive door de woestijn of per vliegtuigje. Als je echt ambitieus wil zijn kun je kijken hoeveel je van deze lijst, met de 50 beste festivals ter wereld, kunt afstrepen.

Big Red Bash

Big Red Bash, Australië - foto credits: American Traveller

Opmerkelijke culturele evenementen

Natuurlijk kun je het ook over een culturele boeg gooien. Cultuur hoeft echt niet saai te zijn bewijst ook deze lijst van internationale culturele evenementen. Wat denk je van Battle of the Oranges, de grootste food fight in Italië waarbij groepen sinaasappels naar elkaar gooien? Bijzonder is het in ieder geval wel.

Battle of the Oranges

Battle of the Oranges, Spanje – foto credits: mole24.it

Unieke activiteiten

Om nieuwe dingen te doen kun je vaak het beste zoeken op regio waar je naartoe wilt. Natuurlijk kun je jouw reisplannen ook starten met bijzondere activiteiten. Je kunt gaan kajakken met krokodillen en nijlpaarden of een microlight vlucht maken over een waterval. Maar ook bobsleeën op een parcours waar ook Olympische Spelen zijn gehouden of zip lining in een regenwoud.

Microlight vlucht

Microlight vlucht, Afrika – foto credits: World of Wanderlust

Interessante musea

Wil je iets rustiger aandoen of de nadruk iets meer op cultuur leggen? Je kunt ook minder voor de hand liggende interessante musea bezoeken zoals het Museum of bad Art (VS), het internationale Toilettenmuseum (India) of het haarmuseum (Turkije). Een van onze favorieten is het onderwatermuseum in Mexico.

Onderwatermuseum

Onderwatermuseum, Mexico – foto credits: Travel Valley

Wat houd je nog tegen?

Geld is slechts een middel, dus droom groot! Laat je verbeelding en creativiteit spreken en maak een plan om jouw dromen uit te laten komen!

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +