balk
Ga Terug
Huwelijksstress verminderen

De dag van je: bruiloft. Voor vele mensen is het de mooiste dag in het leven, echter, is het tegelijkertijd ook de meest stressvolle dag van het leven, huwelijksstress is bijna niet weg te denken bij een bruiloft. Voor de meesten is het plannen en regelen van hun bruiloft een voltijdsbaan. In sommige gevallen neemt het een heel leven over!

Het kiezen van de locatie, de gastlijst en het reserveren van de datum kan al een enorme taak zijn. Voeg daar nog eens het zoeken van de juiste fotograaf, caterers en de floristen aan toe. Het stapelt zich allemaal op, jij en je echtgenoot in spé krijgen dus een taak voor de kiezen waar je u tegen zegt!

En dan komt de grote bron van huwelijkstress nog eens om de hoek kijken. Het bruiloft budget.  In Europa geeft men gemiddeld ruim €4500,- uit aan een bruiloft, in Nederland is dit €15000 en voor Amerikanen ligt dit budget 5 keer zo hoog als het Europees gemiddelde.

Het begroten van een bruiloft budget kan een lang en stressvol proces blijken, en kan tot huwelijksstress leiden. Hoeveel mensen nodigen we uit? Hoeveel kunnen we uitgeven per gast? Waar gaan we de receptie houden? Van het printen van uitnodigingen, en huren van de zaal, tot de kledij van de bruidsmeisjes, een bruiloft is een duur geintje.

Buiten het plannen van de bruiloft om, een andere grote bron van huwelijkstress is de grote dag zelf! Zal alles wel zo vlotjes verlopen? Zal mijn verloofde zijn ring niet vergeten? Gaat de regen de hele receptie verpesten? Om eerlijk te zijn, bruiloften hoeven helemaal niet zo stressvol te zijn.

Hieronder lees je een aantal tips, hoe je huwelijksstress vermindert, door wat ‘zen’ toe te voegen aan je planning.

1. Maak het plannen niet moeilijker dan het hoeft.

Zelf zaken plannen kan leiden tot extra huwelijksstress. Er zijn genoeg evenementen bureau’s en trouw planners in het land die je kunnen helpen met het plannen van je bruiloft. Echter, kan je zelf ook op een simpele manier al beginnen.

Van het inroosteren en het maken van ‘to-do lists’ , tot het bijhouden van R.S.V.P. ’s; er zijn genoeg apps die je hierbij kunnen helpen en je kalm kunnen houden. Daarmee verminder je je huwelijksstress al. Het Amerikaanse tijdschrift Paste Magazine heeft een lijst samengesteld met de beste trouwapps die je kunnen helpen met het plannen van je bruiloft.

2. Niet vergeten waarom je dit doet!

Wanneer puntje bij paaltje komt, gaat het erom dat je gaat trouwen met de persoon die je lief hebt. Dit is de reden waarvoor je het allemaal doet, en huwelijksstress is daarom dus onnodig.

Geniet van het proces van het plannen samen, en neem het allemaal niet te serieus. Het komt allemaal wel goed, en zolang jullie maar samen zijn, dat is wat het meest belangrijke is.

3. Weg met geldstress!

Eenmaal een budget samengesteld? Nu komt de grote taak van het bijeenrapen van het geldbedrag, zoals eerder vermeld één van de grootste oorzaken van huwelijksstress. Een creditcard gebruiken om te betalen voor een bruiloft is misschien niet het beste idee. Een Pluslening lijkt ons een beter idee.

Plusleningen hebben vaak een minder hoog JKP gehalte vergeleken met een creditcard. Bij Ferratum bijvoorbeeld, kun je een aanvraag procedure binnen een aantal minuten afronden en heb je het bedrag binnen 24 u na goedkeuring op je rekening.

4. Laat het varen!

Niet altijd alles kan perfect verlopen, en je kunt zeker niet alles in eigen hand houden. Mocht er iets onverwachts gebeuren, dan gebeurt dat nou eenmaal!

Adem in, en adem uit. Begin met het vieren van de mooiste dag van je leven! Al met al, het moeilijkste is al achter de rug.

Vraag nu aan om huwelijksstress te verminderen

 Beoordeel ons! Beoordeel deze chat zodat wij onze service kunnen verbeteren. +