balk
Ga Terug

 

Carnavalsgek met een plan

Hey Michiel hier, ik ben er weer met een nieuwe blogpost. Vorige week zei ik dat ik enkele applicaties ging beoordelen. Deze heb je echter nog van mij tegoed. Ik heb nog iets meer tijd nodig om de apps te beoordelen zodat ik betere reviews kan schrijven. Echter niet getreurd, gelukkig staat carnaval voor de deur. De vraag die ik me stel, hoe hou ik carnaval zo goedkoop mogelijk? Koop ik of huur ik een carnavals kostuum?

 

Agent of Dokter?

De eeuwenoude vraag, wat is het beste om te doen? Een kostuum kopen of een kostuum huren? Het is eenvoudig om een kostuum te kopen, ze worden over het hele internet aangeboden. Het is echter moeilijker om winkels te vinden waar je een kostuum kunt huren. Toch heb ik onderzocht dat een pak huren goedkoper is dan een pak kopen. Uiteraard hangt dit af van de kwaliteit en de luxe van het pak dat uw huurt of koopt.

 

Voordelen huren

  • Het is goedkoper dan kopen, hier spaar je dus geld uit;
  • Je kan elk jaar als iets anders gekleed gaan. Je zit niet vast aan een bepaald kostuum.

Nadelen huren

  • Als je het pak beschadigd lopen je kosten helaas natuurlijk op;
  • Het is niet je eigen pak, je moet dus nog voorzichtig zijn. Je kan er niet mee doen wat je wilt;
  • Je weet niet wie het pak voor jouw heeft gehuurd of wat ermee gebeurt is.

Voordelen kopen

  • Het is maar een eenmalige uitgave;
  • Het is het jouwe, je doet ermee wat je wilt.

Nadelen kopen

  • Ja hebt maar 1 pak;
  • Je moet jaarlijks iets nieuws kopen;
  • Als het kapot gaat moet je het zelf vervangen of laten maken.

 

Oordeel

Ik denk erover na om dit jaar als astronaut te gaan. Ik denk dat ik het pak koop. Dit omdat dit maar een eenmalige uitgave is. Daarnaast vind ik het fijner om zelf in het bezit te zijn van dingen die ik draag. Ik wil niet de hele avond met stress zitten dat ik het pak zou beschadigen. Ga ik me elk jaar verkleden als astronaut? Absoluut niet, ik ben van plan dit pak volgend jaar te verhuren. Met het geld dat ik hiermee verdien kan ik zelf een ander pak verhuren of iets nieuws kopen. Zo kan ik er nog geld mee gaan verdienen. Lijkt me geen slecht idee.

 

Dit jaar denk ik na om zelf een pak te maken. Een beetje knutselwerk schuw ik namelijk niet. Door op de link te klikken kun je enkele originele ideeën terugvinden. Ik ben fan van Nemo in het koraal. Ziet er onwijs leuk uit en doodsimpel. Ik denk dat mijn nichtje wel een Nemo-knuffel heeft die ik een avondje kan lenen. Voor mij zijn er dus 2 mogelijkheden om aan een carnavalspak te komen: Ik knutsel of ik koop iets. Volgend jaar kan ik dit dan verhuren en hier een centje mee verdienen. Dit was het weer voor mij.

 

Tot volgende week,

 

Michiel