balk
Ga Terug
slim shoppen met kerst en geld besparen

Nu Kerstmis, Sinterklaas en “Black Friday” in aantocht zijn, gaat het ontzettend hard met de winkelomzet. 

Naast de cadeautjes zorgen ook de kosten van feestjes en andere activiteiten ervoor dat Kerstmis de duurste tijd van het jaar is.

Echter voordat je partner en jij de beurs open trekken, hebben wij een aantal tips hoe jullie slimmer kunnen shoppen en deze Kerstmis geld kunnen besparen.

 

Organiseren werpt vruchten af

Maak om te beginnen een lijst van alle mensen, vrienden, familie, collega’s en jezelf(!) waar je een cadeautje voor moet kopen, wat je voor iedereen wilt kopen en houd je dan aan dat lijstje.

Door een lijstje te maken en alleen de cadeautjes op dat lijstje te kopen, houd je je budget in de hand en verminder je de kans dat je te veel uitgeeft aan al die spontane extra cadeautjes.

Als je je lijstje vroeg genoeg hebt samengesteld, kun je zelfs rondshoppen naar de beste prijs voor elk cadeautje.

 

Koop online

Je hoeft niet als een kip zonder kop door het winkelcentrum te rennen; het is een stuk eenvoudiger om je kerstcadeautjes online te kopen. Naast het feit dat je er de deur niet voor uit hoeft, niet hoeft te dringen voor de schappen en niet hoeft te knokken voor een parkeerplaats is het grootste voordeel van online winkelen dat het bijna altijd goedkoper is dan spullen kopen in fysieke winkels.

Als je online shopt heb je goed overzicht van alle prijzen en dus is het gemakkelijk de aanbieder met de laagste prijs te vinden.

Wat betreft gemak, beschikbaarheid en lage prijzen zijn “alles-in-één” e-commerce sites zoals Amazon en Bol.com erg populair. Het zou wel kunnen dat je importbelasting of andere kosten moet betalen als je bijvoorbeeld via Amazon bestelt en in dat geval kan het goedkoper zijn als je hetzelfde artikel in een plaatselijke winkel of een lokale online winkel koopt.

 

Kijk uit naar acties en kortingsbonnen

Elke retailer, zowel fysiek als digitaal, probeert de aandacht van klanten te trekken en dat betekent dat er zeer veel concurrentie is. Dat is geweldig nieuws voor shoppers.

Om klanten deze Kerst naar hun winkel te lokken, bieden veel retailers vaak kortingen aan of houden ze speciale acties. Veel online winkels vragen je om je op te geven voor hun nieuwsbrief en geven je dan 10% korting op je eerste aankoop, of ze rekenen klanten geen verzendkosten. Veel fysieke winkels organiseren tegenwoordig zelfs pre-Kerstacties.

Kijk of je ergens ledenkorting of nieuwsbriefkorting kunt krijgen of welke winkels een twee-voor-de-prijs-van-één-actie, bonusactie, een eendaagse uitverkoop of speciale-avondactie organiseren.

 

Vergeet de verzendkosten en levertijden niet

Het is belangrijk niet te vergeten dat bij het online winkelen, de laagste prijs niet altijd het goedkoopst is. Bijvoorbeeld, een artikel met de laagste prijs kan een stuk duurder uitvallen nadat de verzendkosten erbij zijn opgeteld. Het artikel kan dus goedkoper zijn in de winkel of als je het koopt bij een concurrent met een hogere prijs maar gratis verzending.

Controleer daarnaast ook of alle artikelen op voorraad zijn en voor de Kerst in huis zullen zijn voordat je je uiteindelijke bestelling plaatst. Als je goed georganiseerd bent en je bestellingen ruim van tevoren plaatst, kun je ook voor een langzamere verzendmethode kiezen; dat is uiteraard een stuk goedkoper dan die “next day” spoedzending.

Genoeg mogelijkheden dus om de Kerst slimmer te shoppen!